Suç örgütü elebaşı iddiasıyla tutuklananlar serbest! Dün Şahin bugün Sarallar

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 8:06 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 8:06 pm

Gazeteci Seyhan Avşar, Sarallar grubunun lideri Alaattin İlyas Saral’ın serbest bırakıldığını duyurdu. Dün de Sedat Şahin tahliye edilmişti.

Gazeteci Seyhan Avşar, sosyal medya hesabından kamuoyunda ‘suç örgütü’ olarak tanımlanan ‘Sarallar’ grubunun lideri Alaattin İlyas Saral’ın serbest bırakıldığını yazdı.

“Sarallar Suç Örgütü Lideri Alaattin İlyas Saral yaklaşık iki saat önce tahliye edilmiş” diyen Avşar, “Aylardır yurtdışında firari olan Saral geçtiğimiz ay Türkiye’ye dönmüş ve tutuklanmıştı. Dün de Sedat Şahin tahliye edilmişti. Türkiye ilginç gelişmelere gebe” ifadelerini kullandı.

Saral, “İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında yakalama kararı bulunduğu ve firari halde olduğu, yurtdışından Türkiye’ye girdiği sırada yakalandığı” duyurulmuştu. Saral çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Saral’ın avukatı Mustafa Güzeldere ise Saral’ın suçlamalara yanıt vermek için kendi isteğiyle İstanbul’a döndüğünü söylemişti.

Suç örgütü elebaşı Sedat Şahin tahliye edildi

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ilk operasyon sonra Saral’ın yurt dışına kaçması gündeme gelmiş; özellikle dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında yaşananlar gündeme damgasını vurmuştu.

Hemşehrileri olması nedeniyle Sarallar Grubu’na yakın olduğu iddia edilen Soylu’nun İstanbul Emniyeti’ni ziyaret edip kendisine neden bilgi verilmediğini sorduğunda, Aktaş’tan “Size her söylediğimizde sızıntı oldu” yanıtını aldığı öne sürülmüştü.

‘Sarallar’ın lideri Alaattin İlyas Saral tutuklandı

Sarallar grubunun lideri Alaattin İlyas Saral “kendi isteğiyle yurda döndü”