Buket Aydın, güzelleşmek için yüzüne bebek kordonundan alınan kanı enjekte ettirecek! Bebek kordon kanı nedir, ne işe yarar, kaç yıl saklanır?

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 3:02 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 3:02 pm

Yıllar içindeki değişimiyle de konuşulan isimler arasında olan sunucu Buket Aydın, TV8’de yayınlanan Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programına konuk oldu. 38 yaşındaki Aydın, son olarak yüzüne bebek kordon kanından elde edilen bir kök hücre enjekte ettirmeye hazırlandığını söyledi. Bebek kordon kanı nedir, ne işe yarar, kaç yıl saklanır? Kordon kanı saklama nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Kordon kanı hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? İşte ayrıntılar…

Sunucu Buket Aydın, TV8 kanalının ilgiyle takip edilen magazin programı Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa’ya konuk oldu. Yıllar içindeki değişiminden bahseden Aydın, yüzüne bebeklerin kordon kanından elde edilen bir kök hücre enjekte ettireceğini açıkladı.

“SÜNNET DERİSİNDEN KÖK HÜCRE YAPILIYOR”

Aydın, katılmış olduğu programda şunları söyledi:

“Bir güzellik işine girdim. Uzmanlarla birlikte klinik açtık ve deneyeceğim acayip şeyler var. Sünnet derisinden kök hücre yapılıyor. Bu çok popüler bir şey ama çok doğru bulunmuyor. Türkiye’ye yeni gelen bir uygulama var. Bazı anneler ileride oluşabilecek hastalıklar içinde bebeklerin kordon kanını sağlarken bazıları da bağışlıyor. Bebek kordonundan alınan kanla elde edilen bir kök hücre var. Bu yüze enjekte ediliyor. Ben de yaptıracağım. Bu uygulama yurt dışında ve Türkiye’de çok popüler.”

BEBEK KORDON KANI NEDİR, NE İŞE YARAR?

Bebeğe ait kordon kanının saklanması halinde hem bebekte görülebilecek olası rahatsızlıkların tedavisinde hem de uyum gösteren başka insanların tedavisinde bu kan kullanılabilir.

KORDON KANI SAKLAMA NEDİR?

Kordon kanı saklama doğum anında bebeğin göbek kordonu içerisinde bulunan kanın özel teknikler kullanarak alınması ve dondurularak ileride ortaya çıkması muhtemel sağlık sorunları için saklanmasıdır.

KORDON KANI SAKLAMA NASIL YAPILIR?

Kordon kanı toplama ve saklama işlemi sırasında bazı özel teknikler kullanılır. Kordon kanı toplama işlemi doğumun hemen ardından steril bir sağlık kuruluşunda alanında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilir.

KORDON KANI SAKLAMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Yetişkinlikte hücrelerin dönüşebilme ve yenilenebilme kapasitesi kordon kanında bulunan kök hücrelere kıyasla daha düşüktür. Bu nedenle kordon kanı saklama işlemi kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının tedavisinde kişinin kendisi, ailesi ve hatta başka hastalar için yaşam kurtarıcı rol oynayabilir.

KORDON KANI HANGİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR?

Özellikle genetik hastalıklar olmak üzere farklı birçok sağlık probleminin tedavisinde kordon kanı kullanılabilir.

KORDON KANI KAÇ YIL SAKLANIR?

Kordon kanının 50 yıl hatta daha uzun süre saklanabileceği yönünde çalışmalar da bulunmaktadır.

Özgür Demirtaş’ın paylaşımına cevap veren Buket Aydın Twitter’da ‘TT’ oldu! “Kredi kartım bana ait”