Bakanlık koltuğu giden Soylu devir teslimi beklemeden profilini güncelledi

Yayın tarihi: 4 Haziran 2023 Pazar 12:44 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2023 Pazar 12:44 pm

İçişleri Bakanlığı görevi sonra eren Süleyman Soylu koltuğunu Ali Yerlikaya’ya devretti. Soylu’nun devir teslimi beklemeden Twitter açıklamasını AK Parti İstanbul Milletvekili olarak güncellemesi ise dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı. Yeni kabinede İçişleri Bakanlığı’na getirilen isim Ali Yerlikaya oldu. AKP’den İstanbul milletvekili seçilen Süleyman Soylu 2016’dan beri yürütttüğü görevini Ali Yerlikaya’ya teslim etti.

Törende konuşan Bakan Soylu, “Aziz milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle yad ediyorum” dedi.

Törende konuşan yeni bakan Ali Yerlikaya, “Sayın bakanım bu görevi sizden devralmak benim için büyük bir onur. Kutsal vatan toprağımızın her bir karışı sahil kıyı şeritlerimizin tamamı bize emanettir. Temel referanslarımız hukuktur. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Terör, düzensiz göç ve suçlarla mücadelemiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

TWİTTER AÇIKLAMASINI DÜZENLEDİ

Süleyman Soylu görevinin sona ermesinin ardından devir teslim törenini beklemeden Twitter açıklamasını ‘AK Parti İstanbul Milletvekili’ olarak düzenledi.

Bakanlığı sona eren Süleyman Soylu’dan ilk açıklama