Bakanlığı sona eren Süleyman Soylu’dan ilk açıklama

Yayın tarihi: 4 Haziran 2023 Pazar 9:26 am - Güncelleme: 4 Haziran 2023 Pazar 12:27 pm

İçişleri Bakanlığı görevi sona eren ve yerine Ali Yerlikaya atanan Süleyman Soylu’dan ilk açıklama geldi. Bakanlık süreci tartışmalı olan, şimdi de siyasi hayatına milletvekili olarak devam edecek olan Soylu, Yerlikaya’yı tebrik etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Kararları ve uygulamalarıyla tartışmalı bir bakanlık süreci yürüten Süleyman Soylu’nun görevi 7 yıl sonra sonra erdi.  Soylu’nun yerine İçişleri Bakanlığı’na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya getirildi.

Kabinenin açıklanmasının ardından Soylu’dan ilk açıklama geldi. Soylu sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki ‘Türkiye Yüzyılı Kabinesi’ni tebrik ediyorum. Bizlere, beraber çalışma onurunu takdir eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; büyük bir demokrasi zaferine imza attığımız Cumhur İttifakı’na; birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarımıza ve hizmetkarı olduğumuz Aziz Milletimize minnettarım. Bu kutlu göreve getirilen İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya arkadaşımızı kutluyorum. Rıza-i ilahisine talip olduğumuz Allah’a hamdolsun.”

TWİTTER AÇIKLAMASINI DÜZENLEDİ

Süleyman Soylu görevinin sona ermesinin ardından Twitter açıklamasını ‘AK Parti İstanbul Milletvekili’ olarak düzenledi.

İmam camide silahlanmaya çağırıyor, Soylu oy için şarkı söylüyor