Aysel Tuğluk ile görüşen ağabeyi: En azından ev hapsine alınsın

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 8:32 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 8:32 pm

İLKNUR KARADENİZ – TELE1

Demans teşhisi konulan ve ATK’nın ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdiği eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un ağabeyi Alaattin Tuğluk TELE1’e yaptığı açıklamada “En azından ev hapsine alınsın” dedi

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde kalan Aysel Tuğluk’un sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Doktorların demans teşhisi koyduğu Aysel Tuğluk, geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından cezaevine götürülen Aysel Tuğluk’u ağabeyi Alaattin Tuğluk ziyaret etti. ATK’nin cezaevinde kalabilir raporu verdiği Tuğluk’un ağabeyi Alaattin Tuğluk, “ATK büyük bir hata işliyor.” dedi.

“ARKADAŞLARI OLMASA YAŞAYAMAYACAK”

Kardeşinde unutkanlık, tekrarlama, sorduğunu hatırlayamama, konuşulan konuyu değiştirme gibi sorunların olduğunu söyleyen Tuğluk TELE 1’den İlknur Karadeniz’e konuştu. Tuğluk şunları söyledi: “ATK büyük bir hata yapıyor. Figen Yüksekdağ ile konuştum, durumunun geçen günlere nazaran daha da kötüleştiğini söyledi. Onlar özen göstermeseler Aysel yaşayamayacak. Sürekli ‘Aysel banyodan çıktı mı, ayakkabısını giyebildi mi’ diye endişe içinde yaşıyorlar. Verin kardeşimi, biz kardeşime bakarız.”

“EN AZINDAN EV HAPSİNE ALINSIN”

Kardeşinin tahliye edilmesini isteyen Tuğluk, “Kardeşim en azından ev hapsine alınsın. Bizi üzmemek için hareketlerine dikkat edip kendini zorluyor. Dört duvar arasında bu hastalığın çözümü yok. Şu an Aysel Tuğluk’un içeride bulunması tarihi ve insani bir hatadır. Son görüşmemizde herkese selam ve sevgilerini iletti.” ifadelerini kullandı.

Ağabeyi, Aysel Tuğluk’la son görüşmesini anlattı: Telefonu yerine koyarken bile zorlanıyor