Ağabeyi, Aysel Tuğluk’la son görüşmesini anlattı: Telefonu yerine koyarken bile zorlanıyor

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 3:00 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 8:27 pm

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’li Aysel Tuğluk’un ağabeyi Alaattin Tuğluk kardeşiyle son görüşmesini TELE1’e anlattı. Alaattin Tuğluk, kardeşi için önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapılacağını açıkladı.

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un durumu ağırlaşıyor. Hafıza kaybı yaşayan Aysel Tuğluk’u, ağabeyi Alaattin Tuğluk ziyaret etti. Ağabey Tuğluk’u geçtiğimiz haftaki görüşmesini TELE 1’den İlknur Karadeniz’e anlattı.

“TEK KALIRSA SONUÇLARI OLUR”

Tuğluk şunları söyledi: “Kardeşimde demans başlangıcı, hareketlerinde yavaşlama var. Hatırlayamıyor. Hafıza kaybı oluşmuş durumda. Telefonla konuşurken bile telefonu yerine koymaya zorlandı. Koğuşta da aynısını yaşıyor. İyi ki tek başına kalmıyor. 3 kişilik bir koğuşta kalıyor. Yemeğini, koğuşun temizliğini koğuş arkadaşları yapıyor. Ama tek başına kaldığında çok kötü sonuçları olur. Tedavi olmasını istiyoruz.”

AYM’den Aysel Tuğluk’un tahliye kararına ret!

“KENDİSİNİ SUÇLUYOR”

Kardeşinin tutuklanmadan önce hafıza ile ilgili bir sorun yaşamadığını söyleyen Tuğluk, “Böyle bir hastalığı yoktu. Annemin vefatından sonra kendisiyle görüştüm. Ama konuyu hiç açmadık. İçinde biriktirdi. Kendisini suçluyor. Annemin durumu Aysel’in tutuklanmasından sonra ağırlaştı. O da bunu fark ettiği için sürekli kendisini suçluyor. Kitap bile okuyamıyor. TV’ye bile bakamıyor” dedi.

“DURUMU DEĞERLENDİRİLECEK”

Tuğluk, kardeşinin şimdi sık sık hastaneye götürüldüğünü ve durumu ile ilgili önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapılacağını söyledi.