Tartışma büyüyor! MetroPOLL’den dikkat çeken sokak hayvanları anketi: Ne yapılmalı?

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 1:55 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 1:56 pm

AKP’nin sahipsiz sokak hayvanlarının uyutularak öldürülmesini öngören yönelik kanun teklifine tepkiler sürüyor. MetroPOLL Araştırma, gündemindeki konuya ilişkin anket çalışmasını paylaştı. Buna göre katılımcıların büyük çoğunluğu köpeklerin barınaklara alınmasını istedi.

AKP’nin hayati tehlike oluşturdukları gerekçesiyle sokak köpeklerinin 30 gün içinde sahiplenilmezse uyutularak öldürülmesini içeren yasa teklifi Meclis’e sunulmadan tepkilere neden oldu.

Teklifin önümüzdeki haftalarda Meclis Başkanlığı’na sunulması beklenirken, MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu Özer Sencar, sokak hayvanlarına yönelik daha önce yaptıkları bir anket çalışmasını paylaştı. Söz konusu çalışmada “Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?” sorusu soruldu.

Katılımcıların yüzde 78,6’sı “Barınaklara alınmalı” yanıtını verirken yüzde 2,7’si “Uyutulmalı” dedi.

Veterinerler ‘uyutma’ yasasına uymayacaklarını açıklayıp, çözüm önerilerini sıraladı

Resim

KATILIMCILARA SİYASİ TERCİHLERİ DE SORULDU

Ankete katılanların yüzde 16,9’u ise ‘Sokakta bakılmalı/beslenmeli” yanıtını verirken ‘Uyutulmalı diyenlerin oranı 2,7’de kaldı. Seçmenlerin siyasal parti tercihleriyle ilişkili olarak yayınlanan ankette sokak köpeklerinin ‘barınaklara alınması’ yanıtını verenler; AK Parti’de yüzde 73,9, CHP’de yüzde 81,4, MHP’de yüzde 74,7, İYİ Parti’de yüzde 83,9, DEM Parti’de ise yüzde 77,7 olarak ölçümlendi.

”Sokakta bakılmalı/beslenmeli” yanıtını veren seçmenlerde ise AK Parti yüzde 23, CHP’de yüzde 15,1, MHP yüzde 20,8, İYİ Parti yüzde 11,4, DEM Parti yüzde 20,3 olarak kaydedildi.

”Uyutulmalı” yanıtını verenlere bakıldığında ise siyasal tercihlerine göre AK Parti’de yüzde 2,4, CHP’de yüzde 1,5, MHP’de yüzde 3,9, İYİ Parti’de yüzde 3.4, DEM Parti’de yüzde 0,8 olarak görüldü.

Şarkıcı Hatice sokak hayvanları yasasına havlayarak tepki gösterdi

Kaynak: HABER MERKEZİ