Depremzedelerin ‘Adalet Nöbeti’ne polis müdahalesi! Oğlunu kaybeden annenin elindeki fotoğraf alındı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 2:40 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 3:31 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da yakınlarını kaybeden depremzedelerin İnsan Hakları Anıtı önündeki “Adalet Nöbeti”ne polis müdahale etti. Polis, depremde oğlunu kaybeden anneni elindeki fotoğrafı aldı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay Antakya’daki Fuat Koku Sitesi’nde 65 kişi yaşamını yitirdi. Sitede yaşayan annesini, kız kardeşini, abisini ve yeğenini kaybeden Döne Kaya, adil yargılama ve adalet talebiyle yaptığı “Adalet Nöbeti”nin dördüncü haftasında.

Adalet nöbetini Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi’nde başlatan Kaya, Malatya Kırçuval Otel’de milli voleybolcu oğlunu kaybeden Zeliha Ağırbaş ile adalet çağrısında bulunmak üzere bu kez İnsan Hakları Anıtı önündeydi. Polis, Kaya ve Ağırbaş’ı Anıt önünden kaldırmaya çalışıp müdahalede bulundu.

‘OĞLUMU KAYBETTİM BEN NE PANKARTI?’

Polis, pankart taşıdıklarını söylerken, Ağırbaş oğlunun olduğu fotoğrafı göstererek, “Oğlumu kaybettim ben, ne pankartı? Sesim duyulsun istiyorum” diyerek tepki gösterdi.

POLİS OĞLUNUN FOTOĞRAFINI ALDI

Anıtın önüne oturmak isteyen Ağırbaş ve Kaya’ya polis izin vermedi ve ardından arbede yaşandı. Arbede esnasında düşen ve hayatını kaybedenlerin yakınlarından olan bir kişiye, polis, “Taşkınlık yapmayacaksın. Bizi engelleme, polisi engelleme” dedi. Ardından çıkan tartışmada, polis, anne Olukpınar’ın elindeki fotoğrafı aldı.

‘LÜTFEN ANKA GERİYE ÇEKİL’

Polis, basının görüntü almasını da engellemeye çalıştı. ANKA Haber Ajansı kameramanına da “Lütfen ANKA geriye çekil” uyarısını yaptı.

‘BİZ BU TÜRKİYE’NİN VATANDAŞI DEĞİL MİYİZ?’

Ağırbaş, “Altı tane yavrumuzu kaybettik. O zaman niye gelmediniz bizi kurtarmaya? Şimdi neden bize saldırıyorsunuz? Biz o çocukları nasıl büyüttük? O enkazlardan yavrularımızı nasıl çıkarttık? Niye bunları duymadınız, şimdi bizi engelliyorsunuz. Biz hala hukuk mücadelesi veriyoruz. Birileri bizi duysun, yavrularımızın hakkını savunalım diye. Biz bu Türkiye’nin vatandaşı değil miyiz, bize yapılan haksızlık değil mi?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kaya ve Ağırbaş, Anıt önünde oturarak “Afet değil, katliam. Adalet istiyoruz” yazılı pankart açtı. Polisin “dağıtın” demesiyle Kaya ve Olukpınar’ı yerinden kaldırmasına tepki gösteren depremzede yakınını polis uzaklaştırdı. Polis uzaklaştırılan kişinin önüne kalkanlarını kaldırarak, görüntülenmesine de izin vermedi.

Enkazdan çıkarılıp ambulansa konulan Merve Ateş nerede?

Ağırbaş, “Hiç kimse gelmedi kurtarmaya. Ben annesi olarak hukuk mücadelesi veriyorum sokaklarda. Bu mudur Türkiye devletinin adaleti, bu mudur? Ben neden sokaklarda hukuk mücadelesi veriyorum, biri bana açıklasın. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı değil miyiz? Biz ne yapıyoruz?” dedi.

Kaynak: ANKA