Arjantin’in yeni lideri yasal organ ticareti vadetmişti! İlk ziyaretini ABD ve İsrail’e yapacak

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 8:21 am - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 8:23 am

Ekonomik olarak çok zor günler geçiren Arjantin’de aşırı sağcı lider Javier Milei seçimi kazanarak devlet başkanı oldu. Javier Milei seçim kampanyasında elektrikli testereye gövde gösterisi yaptığı görüntülerle ve yasal organ bağışı vaatleriyle  hafızalara kazınmıştı. İlk uluslararası ziyaretini ABD ve İsrail’e yapacağı söylenen Javier Milei’nin kostüm giyip şarkı söylediği görüntüler de gündem oldu.

Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Javier Milei, geçmişte süper kahraman kostümü giyip şarkı söylediği anlarla gündemde. Sıra dışı eylemleriyle de tanınan Milei, eline aldığı testereyi sağa sola salladığı görüntülerle de çok konuşulmuştu.

Ekonomik anlamda zor zamanlar geçiren Arjantin’de oyların yüzde 56’sını alan aşırı sağcı Javier Milei, seçimi kazanarak yeni devlet başkanı seçildi. Daha önce merkez bankasını kapatma ve para birimini dolar yapma sözü veren Milei’nin zaferinin ardından geçmişte yaptığı olağan dışı eylemler ve renkli anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Arjantin’de aşırı sağ yüzde 55 ile iktidara geldi

KOSTÜM GİYİP ŞARKI SÖYLEDİ

Anlık patlamaları ve saldırgan söylemleri nedeniyle El Loco (“Deli”) lakabı takılan Milei’nin geçmişte süper kahraman kostümü giyip şarkı söylediği anlar dikkat çekti.

 

TESTERE İLE SEÇİM KAMPANYASI

“Deli” lakaplı Milei, seçim döneminde de meydanlarda sıra dışı görüntüler vermiş ve eline aldığı testereyi sağa sola sallayarak “ekonomiye de böyle dalacağını” belirtmişti.

İLK ZİYARET ABD VE İSRAİL’E

Milei, Arjantin’de yayın yapan Radio Mitre’ye yaptığı açıklamada, “İlk seyahatim ABD’ye olacak, aynı şekilde İsrail’e de uğrayacağım. Bunlar yapacağım ilk seyahatlerdir. Hepsi görevi devralmadan önce gerçekleşecek.” ifadesini kullandı.

BÜYÜKELÇİLİĞİ KUDÜS’E TAŞIYACAĞI SÖZÜNÜ VERMİŞTİ

Milei, seçim kampanyası süresince devlet başkanlığını kazanması halinde Arjantin’in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı sözünü vermişti.

MERKEZ BANKASI’NI KAPATMAK İSTİYOR

Arjantin’deki ekonomik duruma ilişkin konuşan Milei, “Önümüzde enflasyon, işsizlik ve yoksulluk gibi çok büyük sorunlar var. Durum kritik ve yarım yamalak tedbirlere yer yok” ifadesini kullandı. Ekonomist ve eski televizyon yorumcusu 53 yaşındaki Javier Milei, Arjantin Merkez Bankası’nı kapatmak istediğini belirtmiş, ülke ekonomisini düzeltme sözü vermişti. Milei’nin ABD dolarını ülkenin resmi para birimi yapma vaadi halktan büyük destek toplamış, ancak birçok ekonomi uzmanı bunun ekonomik bir felakete yol açacağını ifade etmişti.

 

 

Kaynak: TELE1