AKP’nin Eskişehir adayı Hatipoğlu: Seçimi kazanınca vakıflara maddi manevi kapıları açacağım

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 1:05 pm - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 1:39 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

İYİ Parti’den AKP’ye geçerek Eskişehir Belediye Başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu “Ben başkan olduktan sonra Birlik Vakfı ve diğer vakıflara maddi manevi kapılarımı açacağım” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Hatipoğlu’na tepki gösterdi.

AKP’nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu Birlik Vakfı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda konuşma yapan Hatipoğlu başkan seçilmesi durumunda Birlik Vakfı ve diğer vakıflara belediyenin maddi manevi kaynaklarını açma vaadinde bulundu. Görüntülerde Hatipoğlu’nun “Ben başkan olduktan sonra Birlik Vakfı ve diğer vakıflara maddi manevi kapılarımı açacağım” dediği görüldü.

İYİ Parti’den istifa edip AKP’ye geçmişti! AKP’nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu kimdir?

YENİDEN REFAH’A OY VERENLERİ DE HEDEF ALDI

Nebi Hatipoğlu yaptığı konuşma sırasında Yeniden Refah Partisi’ne de oy verenleri hedef alarak “Eski arkadaşlarınızı arayın Yeniden Refah Partisi’ne oy verecek ne olacak varsa bir mantığı anlatalım gidip hepimiz oraya oy verelim.” dediği duyuldu.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir 100. Yıl Kültür Merkezi Açılışı’nda açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’den Milletvekili seçildikten sonra AKP’ye geçen ve Eskişehir Belediye Başkanı adayı olan Nebi Hatipoğlu’nun “Ben başkan olduktan sonra Birlik vakfı ve diğer vakıflara maddi manevi kapılarımı açacağım” sözlerine tepki gösterdi “Biz buradayız” dedi.

Özgür Özel açıklamalarında şunları söyledi:

“Her seçim umudu barındırır içinde ama demokrasinin gereği bir riski de barındırır. Daha bir yıl önce AKP’ye itirazı olan MHP’ye itirazı olan ve Eskişehirlilerden, Atatürkçülerinden oy alan AKP’ye muhalefet edeceğim oy alan birisi o günlerde aynı zamanda o iktidardan yüksek miktarda şirketlerine teşvik alıyormuş. Bu teşviklerin gereğini seçimden hemen sonra partisini değiştirerek Eskişehirlilerin oylarını alıp, Eskişehirliler bilmiyor mu oyu Ak Parti’ye vermeyi MHP’ye vermeyi. Sana vermişler bir Milli irade hırsızlığıyla, bir siyasi yankesicilikle AKP’ye transfer olan birisi şimdi diyor ki Eskişehir’i ben yöneteyim. Eskişehir’i Ayşe Ünlüce yönetirse kim kazanıyor 80 bin Eskişehirli kazanıyor. 5 mahalle kazanıyor halk kazanıyor.”

Özgür Özel’den AKP’nin Eskişehir adayına: Eskişehir’i vakıflara peşkeş çektirecekmiş. Biz buradayız

“ESKİŞEHİR’İ KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYİZ”

“Peki oyları çalıp kaçan kazanırsa ne olacakmış. Dün il başkanımı dikkatli takip ettim. Kapalı bir toplantı, bir vakıf toplantısı. AKP’ye yakın bir vakıf. Diyor ki kendisi hele bir seçileyim belediyenin bütün imkanlarını bu vakfa açacağım, bütün vakıfa açacağım. Milli irade hırsızı kazanırsa Birlik Vakfı kazanacakmış, TÜRGEV kazanacakmış. TÜGVA kazanacakmış. Daha beteri Ensar Vakfı kazanacakmış. Sizin paranızı Yılmaz hocanın 20 yıldır biriktirdiklerini onlar hizmete dönüştürür size verirken o evlatlarımızı koruyamayan Ensar Vakfı’na Eskişehir’i peşkeş çektirecekmiş. Yok öyle şey biz buradayız Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz.”

ESKİŞEHİR İL BAŞKANI’NDAN TEPKİ

Söz konusu görüntüleri ortaya çıkaran CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz Hatipoğlu’na tepki gösterdi. Yalaz, “Açıkça belediyenin maddi ve manevi imkanlarını birlik vakfı gibi vakıflar için seferber edeceğini söylüyor. Bu sözler suça teşebbüstür” dedi.

HAYVANLAR İÇİN PROJE AÇIKLADIKTAN SONRA AV FOTOĞRAFLARI ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Nebi Hatipoğlu “Modern Hayvan Bakımevi ve pati kulübü” adını verdiği sosyal projesini tanıtmıştı. Burada yaptığı konuşmada Hatipoğlu, , “Pati kulübüyle de can dostlarımıza modern bir bakımevi sağlayacağız. Kısırlaştırma ve her türlü bakımlarını belediyemizce yapacağız. Satın alma sahiplen anlayışıyla bakımevlerimizi halkımıza açacağız. Yönetimimizde süratlice kurulacak parti kulüpleriyle kentimizdeki sokak köpeği problemi tamamen ortadan kaldıracağız. Can dostlarımızı da öyle çamur içinde umutsuz olacağı alanlara hapsetmeyeceğiz” demişti.

Tanıtımın üzerinden 5 gün geçmesinin ardından Hatipoğlu’nun geyik ve yaban domuzu avladığı fotoğraflar ortaya çıktı. Bir ormanda ölü bir geyiğin ve ölü domuzun arkasında verdiği pozlarla gülümsediği görülen Hatipoğlu’nun parmak işaretiyle de ölü hayvanları işaret ettiği görülmüştü.

Hayvanlar için proje açıklamıştı: AKP adayı Nebi Hatipoğlu’nun av pozları ortaya çıktı

 

Kaynak: TELE1