AKP’li belediye geri adım attı! Köprülü Kavşak’tan Nebati’nin adı kaldırıldı

Yayın tarihi: 2 Şubat 2023 Perşembe 11:40 am - Güncelleme: 2 Şubat 2023 Perşembe 11:40 am

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı’na Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin adını vermişti. Nebati’nin ismi tepkilerin ardından gece yarısı tabeladan kaldırıldı.

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yılın son meclis toplantısında Haliliye İlçesi’nde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı’nın adının Dr. Nebati Köprülü Kavşağı olarak değiştirmesi tepkilere neden olmuştu. Belediye ekipleri, tepkiler üzerine gece yarısı tabelayı kaldırdı.

AKP’li belediye 15 Temmuz’u silip Nebati’nin adını verdi

Karara, her kesimden tepki eldi. Eski AKP’li Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Bilal Tekatlı sosyal medya hesabından, “Şimdi bir düşünün. Eğer, muhalif bir belediye 15 Temmuz diye anılan bir köprünün adını silseydi ne denirdi?” dedi.

Tekatlı, tepkisinin devamında ise, “Her geçildiğinde darbecilerin tel’in edildiği, şehitlerimizin yad edildiği bir ismi silmek kime yaranmaktır? Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eski dostlara sinyal mi çakmaktadır? Pensilvanya’da poz verenlerin ismini 15 Temmuz ismi yerine yazmak kimsenin haddi değildir. Bunun ayakkabı yalanmaktan ne farkı var?” ifadelerini kullandı.

GECE YARISI OPERASYONUYLA KALDIRILDI

Sözcü’nün aktardığı bilgiye göre; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tepkilerin ardından gece yarısı Dr. Nureddin Nebati Köprülü Kavşağı tabelasını kaldırdı. Kavşağa eski isminin verileceği öğrenildi.

ŞEHİTLERİN İSMİ AYNI HIZLA YERİNE TAKIN

Karar sonrası yeni bir paylaşım yapan eski AKP’li belediye meclis üyesi ve başkan vekili Bilal Tekatlı, “15 Temmuz şehitlerini inciterek ismini köprüden kaldırdınız. Biz tepki gösterince de gece anızın Sn. Nebati’nin ismini yerinden söktünüz.  Köprüye şehitlerimizin ismini aynı hızla geri takılsın. Sayın Nebati’e olan diyet borcunuzu başka yerde ödeyin” diye konuştu.

AKP’li belediye 15 Temmuz’u silip Nebati’nin adını verdi