AKP’li belediye 15 Temmuz’u silip Nebati’nin adını verdi

Yayın tarihi: 1 Şubat 2023 Çarşamba 9:03 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2023 Çarşamba 9:03 pm

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı’nın adını silerek Dr. Nureddin Nebati Köprülü Kavşağı yaptı.

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yılın son Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda, Haliliye ilçesinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı’nın adı Dr.  Nureddin Nebati Köprülü Kavşağı olarak değiştirildi.

Karara ilişkin eleştirilere rağmen kavşağın tabelası bugün değiştirilerek Dr. Nureddin Nebati Köprülü Kavşağı tabelası asıldı. Görüntülere yansıyan son halinde Dr. Nureddin Nebati tabelasının hemen önünde ise 15 rakamının kalması dikkat çekti.

“MUHALİF BELEDİYE 15 TEMMUZ’UN ADINI SİLSEYDİ NE DENİRDİ?”

Sözcü’nün haberine göre; karara çok sayıda tepki geldi. Eski AKP’li Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

“Şimdi bir düşünün. Eğer, muhalif bir belediye 15 Temmuz diye anılan bir köprünün adını silseydi ne denirdi? Her geçildiğinde darbecilerin tel’in edildiği, şehitlerimizin ad edildiği bir ismi silmek kime yaranmaktır?”

İYİ Parti’den Nureddin Nebati’ye “asgari ciddiyet” çağrısı