AKP’den imarsız binada seçim koordinasyon merkezi

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 6:54 am - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 7:57 am

Çevre Bakanlığı’nın verdiği iznin 2022 yılında iptal edilmesine rağmen inşa edilen projeye bina sahiplerinden önce AKP girerek seçim koordinasyon merkezi yaptı.

Sözcü’de yer alan habere göre; İstanbul Ümraniye’de eski Netaş arazi olarak bilinen Doğa Madencilik A.Ş’ye ve TÜRKSAT’a ait yaklaşık 190 bin metrekarelik araziye; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2021’de onayladığı imar planları ile “ticaret-konut”, “millet bahçesi”, “park” ve “yol” fonksiyonları verilmişti. Plan değişikliğine karşı Ümraniye CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten dava açtı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, dava konusu planların yürütmesinin durdurulmasına oy birliği ile karar verdi. Planlar 2022 yılının ekim ayında da iptal edildi. Kararlarda, 82 bin 766 metrekare olan inşaat alanının 193 bin 624 metrekareye çıkarıldığına dikkat çekilerek yapı ve nüfus yoğunluğunun arttırıldığı belirtilmişti.

2 KEZ SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Mahkeme kararına rağmen; arazi üzerinde MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’ya ait Akyapı İnşaat’ın lüks rezidans projesi “Limonlu Bahçe Konakları” inşaatı sürdü. CHP’li Üreten, karara rağmen devam eden inşaatı durdurmayan Ümraniye Belediyesi ve bakanlık yetkilileri hakkında 2022 eylül ayında suç duyurusunda bulundu ancak hiçbir işlem yapılmadı. İstinafa taşınan iptal kararı beklendiği sırada inşaat tamamlandı. Ve ticari alanlarda AKP Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. Özgür Üreten, “Bir iptal kararı var. Yani arazide şu an geçerli bir imar planı yok. Plan olmadığı için kat irtifakı bile kurulamayacak alanda AKP seçim koordinasyon merkezi açtı” dedi.

AKP’li adaya destek toplantısında Türk Bayrağı’nı ‘sofra bezi’ yaptılar

Kaynak: TELE1