Akbelen’e jandarma girdi! Nöbet alanına müdahale: 1 kişi gözaltında

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 10:30 am - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 10:30 am

Akbelen Ormanı‘nda, Limak ve İÇTAŞ ortaklığında kurulacak olan termik santrallere karşı direniş sürüyor. Jandarma ekipleri, bölgede nöbet tutan İkizköylülere sabah saatlerinde müdahale etti. 1 kişi gözaltına alınırken, nöbet alanı boşaltıldı.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nı savunmak için iki yılı aşkın süredir direnen köylülerin nöbet tuttuğu tapulu araziye sabah saatlerinde jandarma müdahale etti .

Alana girişleri engellemek barikat kuran jandarma, nöbet alanını tahliye etmeye başladı. Alandaki çadır ve benzeri malzemelerin kamyona yüklenerek Orman Genel Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cumhuriyet’in haberine göre; İkizköylüler, olaya ilişkin bir kişinin de gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınan kişinin Bursa Su Kollektifi’nden Ahmet Tatar olduğu öğrenildi. İkizköylüler alanı boşaltan jandarma ekiplerine tepki gösterdi.

“BU KAVGA BİTMEYECEK”

Konuya ilişkin açıklama yapan davanın avukatlarından İsmail Hakkı Atal, “Yeni bir direniş çadırı kurulur, orada yerimizi alırız. Yeryüzünden termik, nükleer santral ve maden sermayesi silininceye dek bu kavga bitmeyecek” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bodrum’un da önemli su kaynaklarından olan Akbelen Ormanı’nda Limak, Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan YK Enerji’nin termik santrallerine kömür sağlanması için 24 Temmuz’da ağaç katliamı başladı.

İki yılı aşkın süredir nöbet tutan köylülere, Türkiye’nin birçok yerinden aktivist desteğe gitti. Direnişe rağmen, ormanın birçok bölümü kesildi. Köylüler alanın maden sahası olmaması için direnişlerini sürdürüyor.

Akbelen direniyor! Jandarmadan sert müdahale 4 gözaltı