Akbelen direniyor! Jandarmadan sert müdahale 4 gözaltı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 10:15 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 7:50 pm

Limak ve İÇTAŞ’ın talan etmek istediği Akbelen Ormanı için direnenler bir kez daha jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı. Ağaçlara sarılan direnişçiler zorla alandan uzaklaştırıldı. Jandarma direnen köylülere ve destek için gelen milletvekillerine gaz, cop ve su ile müdahalede bulundu. Ağaç katliamını engellemek isteyen 4 kişi gözaltına alındı.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy’deki Akbelen Ormanı Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin maden sahası için katledilmeye çalışılıyor, köylüler senelerdir ormanlarını korumak için direniyor.

Akbelen Ormanı için polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kararlılıklarından vazgeçmeyen yaşam savunucuları bir kez daha kolluk güçlerinin sert müdahalesi ile karşılaştı.

4 GÖZALTI

Jandarmanın sıktığı biber gazı yaşam savunucularını olumsuz etkiledi. Sert müdahalenin ardından bazı yurttaşlar fenalaştı. Kesim alanından yurttaşların çıkarılması için yapılan ağır müdahale sonucunda 4 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz pazartesi günü direnen köylüler sabaha karşı jandarma ekipleri ve TOMA’larla karşılaştı. Köylülerin direniş için kurdukları kamp alanına giren jandarma 8 kişiyi gözaltına almıştı. Müdahalede 4 kişi ise yaralanmıştı.

Akbelen Ormanı’na sahip çıkmak isteyenler bugün de direnişlerini sürdürmek için alanda geldi. Ağaçların kesilmesini engellemek isteyen direnişçilere jandarma müdahale etti. Ağaçlara sarılan köylüler ve desteğe gelen yurttaşlar, çevik kuvvet ve jandarma zoruyla bölgeden uzaklaştırıldı. Müdahale sırasında bir kişi de gözaltına alındı.

TERS KELEPÇE İLE GÖZALTINA ALINAN AVUKAT SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylülerle birlikte gözaltına alınan avukat İsmail Hakkı Atal’a ters kelepçe takıldığı ortaya çıktı. Atal, kanuna aykırı şekilde gözaltına alındığı gerekçesiyle kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

KÖYLÜLERE MÜDAHALE

Günün ilerleyen saatlerinde jandarma ekipleri katliama engel olmaya çalışan köylülere ve destek için bölgede bulunan milletvekillerine gaz ve coplarla müdahalede bulundu. Yeşil Sol Parti Milletvekilleri İbrahim Akın ve Perihan Koca müdahalede darbe aldı.

 

Akbelen Ormanı’nı koruyan köylülere ‘kasten yaralama’ suçundan işlem yapıldı