Abdurrahman Dilipak’tan Devlet Bahçeli’ye ’15 Temmuz’ yanıtı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 2:57 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 3:01 pm

Abdurrahman Dilipak kendisini 15 Temmuz darbe girişimine yönelik iddiası üzerinden hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli‘ye yanıt verdi. Dilipak “Devletimizin savcılarına tekrar anlatabilirim” dedi.

İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak, “Hükümet 4 ay önceden 15 Temmuz’u bütün ayrıntılarıyla biliyordu” sözleri nedeniyle kendisini hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Dilipak, Bahçeli’ye isim vermeden verdiği yanıtta “Ben bildiklerimle ilgili, savcıların zaten bildiği konuları devletimizin savcılarına tekrar anlatabilirim. Ayrıca hakaretvari konuşanlara bugünkü yazımı okumalarını tavsiye ederim” dedi.

Dilipak bir diğer paylaşımında ise köşe yazısını paylaştı. Dilipak yazısının bir bölümünde “Sözümde bir yanlış ya da saldırı yok. FETÖ bir darbeye kalkıştı ve devlet, devlet olmanın gereği daha önceden bunu biliyordu. “Bırakalım harekete geçsinler ve biz de onları suçüstü edelim dediler” diye düşünüyordum işin içine başka stratejiler girmiş, birileri ayıklanmış ve bu olay bahane edilerek darbeyi bastırma operasyonun ötesin de bir karşı operasyon yapılmış” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dilipak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sanki FETÖ’cüler darbeye kalkışmamışlar gibi, AK Partililer de sanki darbeden habersiz imiş de son anda darbeyi halkın yardımı ile bastırmış gibi davranıyorlar. Oysa hükümet 4 ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntılı ile biliyordu. Halk ne olduğunu bilmeden darbeye karşı meydanlara çıktı. Sonuçta olan bu ülkeye oldu.. Yazık ki, gerçek çoğu kimsenin umurunda değil, herkes ötekileri suçlamakla meşgul” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Dilipak’a tepki göstermiş ve şunları söylemişti:

“Ahı gitmiş vahı kalmış bir yazar müsveddesi sosyal medya hesabından 15 Temmuz ile ilgili demiş ki: “Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntılarıyla biliyordu. Halk ne olduğunu bilmeden darbeye karşı meydanlara çıktı. Sonuçta olan bu ülkeye oldu…” Şayet bu şahıs iddialarının ispatını yapmazsa, şerefli bir Türk savcısının huzurunda yazdıklarını tevsik etmezse dünyanın en namert insanıdır.”

Bahçeli Erzincan’daki faciada kapasite arttıran Murat Kurum’a sahip çıktı

Abdurrahman Dilipak’tan ’15 Temmuz’ iddiası: Hükümet 4 ay önceden biliyordu

Kaynak: TELE1