Öğrencilerin 2024 yılı kredi- burs parası belli oldu

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 7:20 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 8:19 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 2024 yılı kredi -burs miktarını açıkladı. Buna göre 2024 yılında, lisans öğrencilerinde kredi burs aylıkları bin 250’dan 2 bin liraya yükseltildi. Kredi burs aylıkları yüksek lisans öğrencileri için 4 bin lira, doktora öğrencilerine 6 bin lira oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada 2024 yılında öğrencilere ödenecek kredi – burs miktarını açıkladı. Açıklamaya göre lisans öğrencileri 2 bin lira yüksek lisans öğrencileri 4 bin lira doktora öğrencileri 6 bin lira alacak.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

“Cumhuriyetimizin 100. yaşına ulaşmasının sevincini yaşadığımız bu günlerde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye’nin gelişmesi güçlenmesi için samimiyetle çalışan herkese ülkem adına teşekkür ediyorum. 100. yıl heyecanımızı paylaşan dost yabancı ülkelere teşekkürlerimi sunuyorum.

Cumhuriyet’in 100. yılını mana ve önemine yakışır şekilde 85 milyonla birlikte kutladık. Türkiye hayatta kalabilmek için her alanda güçlü olmak zorunda. Biz sadece ‘Hazır ol cenge, ister isen sulh-u salah’ diyen ecdadın rehberliğinde vatanımızı korumaya çalışıyoruz. Gazi’ni emanetine sahip çıkmak övgü yarışıyla olmaz. Gardırop Atatürkçüleri kadar Cumhuriyete zarar veren başka bir kesim olmamıştır.

Cumhuriyeti balolara ve salonlara sıkıştıranlara bu yıldönümünün nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik. Günlerce milletin ensesinde boza pişirenlere de gerekli dersi verdik. Cumhuriyeti halkımızla omuz omuza kutladık.

Cumhuriyeti sahiplenmek övgü yarışına girmekle olmaz. Ülkenin geleceğine ufuk çizmekle olur. Gazi’nin mirasını yaşatanlar millete efendilik taslayanlar değil milletin tamamına hizmet sağlayanlardır. Biz işte bunu başardık. Türkiye’yi ayağına vurulan prangalardan biz kurtardık.

Cumhuriyeti hep birlikte büyük bir gururla kutladık. Boğaz’daki geçitte ülkemizin savunma sanayi alanında ulaştığı seviyeyi yeniden görme fırsat bulduk. Donanmamamızın amiral gemisi TCG Anadolu’nun öncülüğünde, 100 savaş gemimizi tarafından yapılan geçit töreni bizi duygulandırdı. Bize bu gururu yaşatanları tekrar kutluyorum. Geçit törenimizin çok önemli stratejik mesajlar da içeriyordu. Cumhuriyetimizin 100. yılında bazı gerçekleri bir kez daha hatırlattık. Bölgemizin içinden geçtiği dönemde bu mesajların doğru şekilde okunacağına inanıyorum. Bizim hiçbir ülkenin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Biz sadece vatanımızı korumaya çalışıyoruz. Türkiye hayatta kalabilmek için başta savunma sanayi olmak üzere her alanda kendini geliştirmek zorundadır. Mevcut vatan topraklarını bile bize çok göreceklerini gayet iyi biliyoruz. Kimseye husumet beslemeden ordumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Aylin Nazlıaka’dan Recep Tayyip Erdoğan’a boş beslenme çantası

FİLİSTİN AÇIKLAMASI

“İsrail, 25 gündür insanlık suçu işliyor. El Ahdi Hastanesi sonrası dün de dostluk hastanemizi vurdu. Oysa savaşta bile hastaneye vurulmaz. Bir ülkenin sağlık alt yapısı çökertilmez. Örgütler ve devletler arasındaki en büyük fark budur. Devletler savaş hukukuna uymakla mükelleftir.

Devlet aklını yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail’in derhal durdurulması gerektiğini söylüyoruz. Gazze’de işlenen savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor.

Uluslararası basın kuruluşları eleştirel tek cümle dahi kuramıyor. Hepsi bir ağızdan İsrail zalimliğine kılıf uydurmaya çalışıyor. İnsan Hakları kuruluşları, işlenen insanlık suçları karşısında hiç bir tepki göstermiyor. Çok açık söylüyorum: Bugün binlerce Gazzeli çocukların ölümüne sessiz kalanların yarın söyleyecekleri sözlerin bir değeri olmayacaktır.”

EKONOMİK KRİZ

“Eylül ayı başında Orta Vadeli programı paylaşacağız. Geçtiğimiz haftalarda 12. Kalkınma Planını Meclis’e sunduk. Birileri parti içi kavgalarla, Güneş Motel benzeri oyunlarla günlerini geçirirken biz 30 yıl sonrasını düşünüyoruz.

Hedeflere giderken en kritik husus günlük sorunlarda boğulmamaktır. Meydanlarda vatandaşımıza verdiğimiz sözleri, ekonomimizi zorlama pahasına zorlamaya devam ediyoruz. Üniversite gençlerimize telefon ve bilgisayar desteği ile 10 GB’lik internet sözümüzü yerine getirdik. Gençlerimizi kendilerini en donanımlı hale getirmeleri için hiç bir şeyden kaçmıyoruz.”

2024 YILI KREDİ-BURS ÜCRETLERİ

“Göreve geldiğimizde kredi-burs miktarı 45 liracıktı. Biz bu rakamı 27 kat arttırarak lisansa 1250 liraya çıkardık.

Tek bir öğrencimizi dahi açıkta bırakmamak için yurtlarımızın sayısını ve yatak kapasitesini arttırdık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 1 milyon 600 bin öğrencimize vereceğimiz rakamları açıklıyorum. 2024 yılında lisans öğrencilerinde 1250’dan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin liraya, doktora öğrencilere 6 bin liraya çıkartıyoruz.

Tüm dünya gibi bizi de kötü etkileyen enflasyon sorununu yeniden tek haneye indireceğiz. Bölgemizde patlak veren yeni krizler, işimizi zorlaştırsa da bunları aşacak iradeye sahibiz. Milletimin bize ve ekonomi yönetimine güvenmeye devam etmesi çağrısında bulunuyoruz.”