Aylin Nazlıaka’dan Recep Tayyip Erdoğan’a boş beslenme çantası

Yayın tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba 5:11 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 5:12 pm

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a boş beslenme çantası göndereceğini söyleyip, “Bu beslenme çantasını bir doldursun, sonra da kamuoyuna kaç liraya doldurduğunu açıklasın” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek uygulamasının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Aylin Nazlıaka, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a boş bir beslenme çantası gönderip doldurmasını isteyeceğini belirterek Recep Tayyip Erdoğan’dan bu çantayı kaç liraya doldurduğu açıklamasını istedi.

Nazlıaka, “Kendisine bugün bu çantayı yollayacağım. Lütfen kendisi bu beslenme çantasını bir doldursun, sonra da kamuoyuna kaç liraya doldurduğunu açıklasın” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR AÇLIKTAN BAYILIRKEN KABUL ETMİYORUZ”

Aylin Nazlıaka, AKP’nin ekonomi politikalarının yarattığı sorunlar nedeniyle çocukların yaşadığı zorluklara işaret etti.

Nazlıaka, “Çocuklar okulda açlıktan bayılırken, açlıktan başının ağrıdığının bile farkında olmazken ya da açlığını su içerek bastırmaya çalışırken bizler ücretsiz öğün uygulamasının rafa kaldırılmasını asla ama asla kabul etmiyoruz, buna asla izin vermeyeceğiz. Aileler çocuklarının beslenme çantalarını dolduramayınca çocuklar, okula gitmekten vazgeçebiliyor, okul terkleri artıyor. Böyle olunca da anayasal bir hak olan eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkıyor ve çocuklarımız eğitim alamaz hale geliyor. Erken yaşta ve zorla evlilikler, suça sürüklenen çocuklar, çocuk işçiliği, çocuklarda madde bağımlılığı oranlarının artması boşuna değil. Ayrıca beslenme eksikliğinin çocukların okullardaki başarısını düşürdüğünü de hepimizi çok net biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Aylin Nazlıaka’dan Yanardağ tutuklaması tepkisi: Amaç basını iktidarın borazanı haline getirmek