Yavaş’tan AKP’li rakibine ’emekli vaadi’ tepkisi: Şu an belediye başkanı verse ya

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 2:59 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 3:33 pm

ABB Başkanı Mansur Yavaş, AKP’li rakibi Turgut Altınok’a emekli vaadi üzerinden gönderme yaptı. Yavaş, “İstanbul’daki aday, ‘Ben 2 bin lira vereceğim’, Ankara’daki ‘5 bin lira vereceğim’ dedi. İstanbul’dakine bir şey demiyorum, şu anda aday. Ama Ankara’daki şu an belediye başkanı. 5 tane emekliye verse ya, yok” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk’taki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı amacıyla düzenlenen programa katıldı. Burada Ankaralılara seslenen Yavaş, 5 yıl boyunca kentte yapılan hizmetleri anlattı.

ALTINOK’A EMEKLİ VAADİ GÖNDERMESİ

Yavaş, AKP’li rakibi Turgut Altınok’un emeklilere yönelik vaadiyle ilgili, “Türkiye’de benden başka yok. Şu anda 32 binin üzerindeki emekliye destek oluyoruz. Kiralar yükselmiş, bütün mallara zam gelmiş. Bu insanlar ne yiyecek, ne içecek. Biz bunları söylemeye başlayınca İstanbul’daki aday, “Ben 2 bin lira vereceğim”, Ankara’daki “5 bin lira vereceğim” dedi. İstanbul’dakine bir şey demiyorum, şu anda aday. Ama Ankara’daki şu an belediye başkanı. 5 tane emekliye verse ya, yok. 1 Nisan’dan sonra…” ifadelerini kullandı.

Yavaş’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-“Yapamazlar, edemezler” sözleriyle karşılanmıştık. Halbuki geride Beypazarı gibi bir örneğimiz vardı. Beton plastik bırakmadık. Halihazırda ben oradan ayrılalı 15 yıl oldu, 500-600 bin turist hala gidiyor. Dolayısıyla hem kültürümüzü koruduk, hem insanlara geçim kaynağı sağladık.

-Peki Ankara’da neler değişti? Denemeden bilemezsiniz. Her şeyden önce bütün ihaleleri, meclis toplantılarını canlı yayınladık. Herkes olan biteni görsün istedik. İnternet sitemizde tüm harcamalarımızı kuruşuna kadar açıklıyoruz. Sayıştay raporlarını da açıklıyoruz ki insanlar hatamızı sevabımızı görsün. Söz verdiğimiz gibi rozetimizi çıkarıp, Ankara’yı ilçe ilçe dolaştık. Nerede ihtiyaç var ilgilendik.

-25 yıl benden önce belediye başkanları yönetti. Başkanlar ancak seçimden seçime belki de festivale geldi. Bu kardeşiniz muhtarlarla toplantıların yanı sıra köy köy dolaştı. Yerinde tespit ettim sorunları. Nereden ne kadar oy çıkmış diye hiç bakmadım.

-Muhtarların, köylülerin birçoğu gördü. Tek araba, bir şoför, bir de yanımda bir arkadaş. Çoğu zaman korumasız. Ne konvoy, ne çakarlı araç, sizin paranızı böyle konvoylarla falan asla harcamadım.

-Destekleri artıracağımızı söylemiştik. Ankara halkı bir değişiklik yaptı neler kazandı. Ankara’da şu anda 200 bin aileye 3 yıldır doğal gaz veriyoruz. Destek ihtiyacı olan insanları üşütmüyoruz. Bunu ne hükümet yapıyor, ne de belediyeler. Bunu benden başka yapan belediye yok.

Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a ‘SMS’ tepkisi: Yapamayacakları şeyi iddia ediyorlar

Mansur Yavaş, CHP, Turgut Altınok, AKP, Ankara, Yerel seçim, Çubuk, Mansur Yavaş miting

Kaynak: TELE1