Yargıtay’ın kararına bir tepki de Davutoğlu’ndan! “Bunun adı darbedir”

Yayın tarihi: 8 Kasım 2023 Çarşamba 9:35 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 9:35 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yargıtay’ın cezaevindeki Milletvekili Can Atalay ile ilgili kararına ilişkin, “Bunun adı darbedir. Bu karar demokrasiye ve hukuk devletine darbedir, asla kabul edilemez” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetti.

Daire, “yargısal aktivizm” yapmakla suçladığı ihlal kararı yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Daire aynı zamanda Atalay’ın milletvekilliğinin de düşürülmesi işlemlerine başlanması için kararı TBMM Başkanlığı’na gönderdi.

Yargıtay’dan skandal karar! Can Atalay kararına imza atan AYM üyelerine suç duyurusu

Yargıtay 3. Dairesi’nin kararına ve suç duyurusuna sert tepkiler büyürken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bunun adı darbedir. Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayıp, üstüne hak ihlali kararı veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmasının başka izahı olamaz. Bu karar demokrasiye ve hukuk devletine darbedir, asla kabul edilemez”