Yapay zeka doktorluk da yapacak

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:58 am

OpenAI CEO’su Sam Altman, finansal durumu el vermediği için normal doktorlardan sağlık hizmeti alamayanlara yapay zekanın doktorluk yapabileceğini söyledi.

Şu sıralar teknoloji dünyasının bir numaralı gündem maddesini yapay zeka programları oluşturuyor. Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin kullanıcılardan büyük ilgi görmesi, Google ve Apple gibi diğer teknoloji devlerini de bu alanda ürünler ortaya koyma konusunda harekete geçirmiş durumda. Çünkü her ne kadar şu anda istenen seviyenin çok altında olsalar da uygulamaların ve platformların yapay zeka destekli versiyonlarını çıkarmak, kullanıcı çekmek için önemli bir stratejiye dönüşmüş durumda.

yapay zeka

Yapay zeka konusundaki bu trendin sorumlusu olan ChatGPT, her ne kadar bir chat botu olarak lanse edilmiş olsa da zamanla pek çok farklı alanda marifetlerini sergileyerek insanları etkilemeyi başardı. ChatGPT’nin bu marifetlerinden biri de sağlık problemleri konusunda tavsiye verebiliyor olmasıydı. Hatta ChatGPT’nin daha gelişmiş versiyonlarının doktorları işsiz bırakabileceği bile konuşuldu. Elbette yakın gelecekte böyle bir şeyin gerçekleşmesi imkansız gibi görünüyor fakat ChatGPT benzeri A.I. uygulamalarının doktorlara yardımcı olacak, ya da onlara erişimin mümkün olmadığı noktalarda devreye girecek bir tür yardımcı doktorlar olarak hayatımıza girmesi pekala mümkün.

ChatGPT yüzünden Google ve Microsoft’un maliyetleri 10 kat artacak

Nitekim OpenAI yönetimi de ChatGPT ve benzerlerinin ileride doktorluk yapabileceğine inanıyor. Özellikle de normal doktorlardan hizmet almaya gücü olmayan fakir kesime bu yapay zeka doktorlar ile sağlık hizmeti götürülebileceği belirtiliyor.

ChatGPT gibi programlarının dünyaya nasıl katkısı olabileceği hakkında konuşan OpenAI CEO’su Sam Altman, özellikle finansal durumu el vermediği için normal doktorlardan hizmet alamayan insanların yardımına yapay zekanın koşabileceğini söyledi. Şüphesiz Altman’ın bu isteğine karşı çıkanlar ve insan sağlığını botların eline bırakmayı tehlikeli bulanlar da olacaktır. Ancak şu anda bu alana öncülük eden OpenAI’ın CEO’sunun böyle bir açıklama yapması, ChatGPT benzeri programların ne yöne gittiği konusunda önemli ipuçları barındırıyor.