Windows 11 güncellemesiyle telefon kamerasından haber kapatmaya birçok özellik geliyor

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 12:09 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 12:09 pm

Windows 11 Moment 5 güncellemesinde birçok yeni özellik geliyor. İşte Windows 11 için Mart 2024 güncellemesinin önemli özellikleri:

* MSN Haber Akışı Widget Kapatma: Windows 11 Mart 2024 güncellemesi, MSN haber akışını “widget” tarafında kapatma seçeneği sunuyor. Bu sayede kullanıcılar istedikleri takdirde haber akışını devre dışı bırakabilirler.

* Copilot İçin Eklenti Desteği: Üretken yapay zeka temelli Copilot, daha önce web sürümünde olan eklenti desteğiyle Windows 11’e entegre ediliyor. Artık Copilot, daha fazla sistem özelliğini (örneğin güç tasarrufunu açma/kapatma gibi) kontrol edebilecek ve Windows Ink desteği daha fazla uygulamaya genişletilecek.

AKILLI TELEFON KAMERASI WEB’E BAĞLANIYOR

* Snap (Pencere Yönetim Sistemi) İyileştirmeleri: Windows 11, sık kullanılan uygulamaları hafızada tutarak konumlandırma önerileri sunmaya başlıyor. Ayrıca Clipchamp uygulaması, yapay zeka destekli bir araçla sessiz kısımları otomatik olarak temizleme yeteneği kazanıyor.

* Generative Erase Özelliği: Microsoft Fotoğraflar için sunulan bu özellik, fotoğraflardaki istenmeyen kısımları üretken yapay zekadan yardım alarak siliyor. Bu sayede fırça ile basitçe seçilerek silinen kısım ayırt edilemeyecek seviyede dolduruluyor.

*Akıllı Telefon Kameralarının Web Kamerası Olarak Kullanılması: Son güncelleme ile Microsoft, akıllı telefon kameralarının Windows PC’lerde web kamerası olarak kullanılmasını kademeli olarak kullanıma sunuyor.
Bu güncellemeler, Windows 11 kullanıcıları için daha işlevsel ve verimli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Eğer güncellemeyi hemen yüklemek isterseniz Ayarlar > Windows Güncelleme bölümüne giderek “En son güncellemeleri mümkün olan en kısa sürede alın” seçeneğini açabilir ve güncellemeyi kontrol edebilirsiniz. Yeni özelliklerin kademeli olarak kullanıma sunulduğunu da unutmayın!

Spotify yeni özellik geldi: Şarkı falı

WİNDOWS 11 GÜNCELLEME ÖZELLİKLER

Windows 11 moment 5 güncellemesiyle gelen yenilikler açıklandı

Kaynak: TELE1