Vision Pro’ya olan talebe şüpheyle bakılıyor

Yayın tarihi: 25 Ocak 2024 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 9:07 pm

Sektörden bazı analistlere dayandırılan ve Kore medyasında ele alınan taze rapor Vision Pro‘nun en başlarda iyi satış rakamı yakalayacağını, ancak zamanla talebin düşebileceğini ileri sürdü.

Raporu hazırlayan analistler yaptığı açıklamada, “Vision Pro dikkat çekici özelliklere sahip olmasına rağmen niş ve yeni bir cihaz. Fiyatıyla da herkese hitap etmediğinden Apple’ın çekirdek kullanıcı grubu tarafından ilgi görmesi şaşırtıcı olmaz” dedi.

Vision Pro

İlginizi çekebilir: Kuo: Apple Vision Pro Kısa Sürede Tükenecek

Apple hakkında söylediği birçok tahmini doğru çıkan ünlü analist Ming-Chi Kuo da karma gerçeklik gözlüğü hakkında benzer ifadeler kullandı. Kuo, gözlüğün ön siparişe açılır açılmaz 160 binle 180 bin arasında sattığını, tükendiğini söyledi. Bununla birlikte gözlüğe olan ilginin Apple’ın çekirdek kullanıcıları ve Vision Pro’yu bekleyen sınırlı kitleden kaynaklandığını vurguladı.

Teknoloji devinin 2. nesil Vision Pro ve ucuz bir model üzerinde çalıştığına dair iddialar var. Ming-Chi Kuo’ya göre 2. nesil gözlük ve ucuz olan diğer modelin akıbetini satışlar belirleyecek. Kuo pazardan gelen geri bildirimlere göre Apple’ın aksiyon alıp, yeni modeller için karar vereceğini söyledi. Apple Watch piyasaya sürüldüğü zaman inanılmaz başarı elde etmedi ve pazarı ele geçirmesi için bir iki yenileme gerekti. Sonunda akıllı saat pazarında aslan payını Apple kapmayı başardı. Karma gerçeklik gözlüğünde de neler olacağını ve pazarda nelerin yaşanacağını önümüzdeki aylar içinde birlikte göreceğiz.

Rus Hackerlar Microsoft’un ‘üst düzey yöneticilerinin’ e-postalarına erişti

Kaynak: TELE1