Veli Ağbaba’dan ‘maden faciasında sorulması gereken sorular’

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 10:28 am - Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi 10:28 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bartın’da yaşanan maden faciası ile ilgili sorulması gereken soruları dile getirdi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. AFAD, patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıkladı. AFAD daha sonra bu paylaşımını sildi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ilk belirlemelere göre facianın grizu patlaması nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 işçinin hayatını kaybettiğini duyururken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 15 işçinin yer altında olduğunu bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaşanan patlamayla ilgili sorulması gereken soruları dile getirdi. Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Bartın maden faciasında 28 madencimiz yaşamını yitirdi. Yanıtlanması gereken sorular var:

Sayıştay raporunda yer alan uyarılar neden dikkate alınmadı? Raporda açıkça her şey yazılmış. Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanlığı maden ocağı ziyaretinde (5 Ekim) ne görüşüldü?

Enerji Bakanı, 20 Eylül ziyaretinde “Önce güvenlik. Sizin canınızın güvenliği biz şu tesisin tamamına değişmeyiz” ifadesini kullanıyor. Bakanın ziyaretinden 25 gün sonra facia yaşanıyor.

Bu ziyaretin amacı neydi? Niye tetkikler yapılmadı? Bu nasıl sorumsuzluk?”

Bartın’da maden faciası! Ölen işçi sayısı 28’e çıktı, yeraltındakiler için endişeli bekleyiş