Üniversite öğrencisi ile İmamoğlu arasında ‘burs’ diyaloğu

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 6:02 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 6:02 pm

İstanbul’da bir öğrenci maddi imkansızlıklar nedeniyle İBB Başkanı İmamoğlu’na dert yanarak, “Dün kitap almaya gittim, kartımda 200 lira vardı. Ben bu parayla ne alabilirim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Fatih’teki Haydarhane Camii’nin açılışına katıldı.

Ekrem İmamoğlu, açılış töreninin ardından yanına gelen gençlerin sorunlarını dinledi. Üniversite öğrencisi bir gençler hayat pahalılığı ve burs konusunda İmamoğlu’na dert yandı.

“BİZİM HERHANGİ REFERANSIMIZ YOK”

Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim giderlerini karşılamakta güçlük yaşadığını söyleyen genç, “Sizinle konuşmak, dertleşmek istedik. Bizi anlayacağınızı düşünüyoruz. Biliyorsunuz, çok zor bir döneme denk geldik öğrenciler olarak. Her birimiz hem üniversite harçlıklarımızı çıkarabilmek hem kitap masraflarımızı ödeyebilmek adına burslara başvuruyoruz. Burs başvurularının adaletli bir şekilde dağıtıldığı kanaatinde değiliz. Herhangi bir bursa başvurduğumuzda bizden referans istiyorlar. Ve bizim herhangi bir referansımız da yok. Bursa ihtiyacımız var, fakat hiçbir şekilde burs bulamıyoruz.” dedi.

“BİZİM BURSUMUZA BAŞVURUN, REFERANS İSTEMİYORUZ”

Öğrencilerin sitemine kulak veren İmamoğlu, “Bizim burslarımıza başvurmadınız mı? Bizde, İstanbul Belediyesi’nde ne referans istiyoruz ne başka bir şey. Sadece sizin gibi 75 bin öğrenciye burs dağıtıyoruz bu sene. Ama şöyle yapalım; ben aranızdan birinin iletişim bilgilerini alayım. Ulu orta yapmayalım, belki başka arkadaşlarınız da vardır. Sizi davet edeyim olur mu?” yanıtını verdi.

AKP’li kadın İmamoğlu’nun projesine ‘İktidar yapıyor’ dedi