‘Üç vekil AKP’ye geçiyor’ iddiasına Gelecek Partisi’nden açıklama

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 2:05 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 2:08 pm

CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partili 3 ismin istifa ederek AKP’ye katılacağı iddiasına Gelecek Partisi’nden yalanlama geldi.

14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partili 3 ismin partilerinden istifa ederek AKP’ye katılacağı ileri sürüldü. AKP içindeki tartışmalardan sonra partiden ayrılarak kurulan Gelecek Partisi’ne dair bu iddia siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Partinin kurucuları arasında yer alan Parti Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ iddiayı yalanladı.

YALANLAMA GELDİ: ‘ATTIĞIMIZ TAŞ BİRİLERİNİ ÜRKÜTTÜ’

Gerçek Gündem’den Sercan Güler’e konuşan Özdağ şunları söyledi: “Hayır iddialar doğru değildir. Uzaylıların dünyalılara ihtiyacı mı varmış? İşleri güçleri Kılıçdaroğlu’nu konuşmak, CHP’yi konuşmak. Gelecek Partisi’ni, Saadet Partisi’ni konuşmak. Hayat pahalılığını aşağı çekemeyenler, mutfaktaki tencerenin kaynayışını sıfırlayanlar. İşleri güçleri muhalefetle uğraşmak. Ne yapacaklar, ülkenin ekonomisiyle uğraşsınlar, kiralarla uğraşsınlar.

Biz parlamentoda dimdik ayaktayız. 1 Ekim’de herkesi parlamentoya bekliyoruz. Grup toplantımıza bekliyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Ürküttüğümü biliyoruz Attığımız taş birilerini ürküttü. Grup kurmamız birilerini çok rahatsız etti. Rahatsız etmeye devam edeceğiz. Korku dağları bekletilmiş, o dağları bekleteceğiz onlara.”

‘BİZLER SATMAYAN VE SATIN ALINAMAYAN KİŞİLERİZ’

Özdağ sosyal medya hesabından ise şu açıklamayı yaptı: “Gelecek ve Saadet partisi TBMM’de bir grup kurdu, 20 kişiydi ama 200 kişi gibi muhalefet yapmaya başladı. Niye? Çünkü iktidar zihniyetinin kodlarını en iyi bizler biliyoruz. Ve elbette korku dağları aştı. Lakin korkunun ecele faydası var mı? Size de soruyorum iktidarın sufle verdiği kalemşörler! Elli çeşit yalan ve provakasyonla girdiğiniz bu yol çıkmaz sokak. 1 Ekim’de TBMM’de Grubumuzu ve Grup toplantımızı izlemeye davet ediyoruz.Bizler satmayan ve satın alınamayan kişileriz.”