Üç ilde ayçiçek yağı yardımına zam

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 12:55 am - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 12:55 am

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ayçiçek yağı üretimine verilen desteğe 50 kuruş zam yapılarak bir buçuk liraya çıkarıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı “2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” Resmi Gazete’de yayınlandı.

Kararda, “2023 üretim yılında kuru şartlarda üretimi yapılan yağlık ayçiçeğinde, iklimsel faktörlere bağlı olarak verim kaybı yaşayan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri sınırları içerisinde kalan tarım havzalarında yağlık ayçiçeği desteği 150 kr/kg olarak ödenir” ifadelerine yer verildi.

DİĞER İLLERDE KİLO BAŞINA BİR TL

Ekonomi Gazetesi Tarım Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım, bu kararın üç ilde kilo başına yapılan yardımın 50 kuruş arttırılması anlamına geldiğini, diğer 78 ilde ise yardımın kilo başı bir TL olarak devam edeceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından konuya dair paylaşımda bulunan Ali Ekber Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Yağlık ayçiçeği desteği 3 ilde 50 kuruştan 150 kuruşa çıkarıldı Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 2023 üretim yılında kuru şartlarda üretimi yapılan yağlık ayçiçeğinde, iklimsel faktörlere bağlı olarak verim kaybı yaşanan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri sınırları içerisinde kalan tarım havzalarında yağlık ayçiçeği desteği kilo başına 1 liradan 1,5 liraya çıkarıldı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ dışındaki illerde destek kilo başına 1 lira olarak devam edecek.”

Ayçiçeklerinin sofraya yolculuğu başladı