TTB’den siyah kurdele kararı! Gazze saldırısı protesto edilecek

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 9:34 am - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 9:38 am

İsrail’in Gazze‘deki hastaneye saldırmasını protesto eden TTB üyesi hekimler yakalarına siyah kurdele takacak.

İsrail, Gazze’de bulunan Baptist Hastanesi’ni vururken saldırıda 500 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Filistinli yetkililer hastanede sadece yaralıların değil saldırılar nedeniyle evsiz kalanların da olduğunu belirtti. Saldırı bir çok ülke ve şehirde protesto edilirken peş peşe kınama mesajları yayınlandı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) de, Gazze’deki hastane saldırısını protesto etmek için sağlık çalışanlarının yakalarına siyah kurdele takacağını duyurdu.

Binlerce kişi Kürecik’te! ABD üssü önünde İsrail bayrağı yakıldı

Aynı zamanda sağlık kurularının kapı ve pencerelerine de siyah kurdele takılacağını belirten TTB, “Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği’ni göreve çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz: Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dedi.

“İNSANLIĞIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

TTB’nin X’ten yaptığı açıklama şöyle:

“Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamına erdirmeyi hedefleyen İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar soykırım boyutuna ulaşmıştır. Temel gereksinimlerin ulaşmasını engelleyerek işlemez hale getirdikleri sağlık kurumlarının açıkça hedef alınarak vurulmasını, çok sayıda sağlık emekçisinin, hastanın ve sivilin katledilmesini lanetliyoruz. Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler ve Dünya Tabipler Birliği’ni göreve çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz: Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur! İnsanlığa karşı işlenen suçların karşısında durun, durdurun! Barış, hemen şimdi! Tüm sağlık kurumlarında yakalarımıza siyah kurdele takıyor, kapı ve pencerelerimize bağladığımız kurdelelerle insanlığın acısını paylaşıyoruz.”

İsrail’den bir savaş suçu daha! Gazze’de hastaneyi vurdu: 500 ölü