Trump’a zehirli mektup gönderen Ferrier’e 22 yıl hapis!

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 4:58 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 4:58 pm

Dönemin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’a zehirli mektup gönderen Kanadalı Pascale Ferrier, 22 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Ferrier planını gerçekleştiremediği için pişman olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı olduğu dönemde Donald Trump’a zehirli mektup gönderen Kanadalı Pascale Ferrier, 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. BBC’de yer alan habere göre, Trump’a Eylül 2020’de içinde risin maddesi bulunan mektup gönderen 56 yaşındaki Ferrier’in cezası belli oldu.

Washington’da bulunan bir postanedeki kontrol işleminde fark edildiği için mektubu Trump’a ulaşmayan Ferrier’e, Washington DC Bölge Hakimi Dabney Friedrich tarafından 262 ay (21 yıl 10 ay) hapis cezası verildi.

Ferrier, cezasını çektikten sonra ABD’den sınır dışı edilecek ve eğer dönerse ömür boyu gözetim altında tutulacak. Hakim Friedrich, Ferrier’in eyleminin “potansiyel olarak ölümcül” ve “zararlı” olduğunu ifade etti.

PLANININ BAŞARISIZ OLMASINDAN PİŞMAN

Mahkemede konuşan Ferrier, planının başarısız olmasından pişmanlık duyduğunu ve “Trump’ı durduramadığını” söyledi. Kendisini “terörist” değil “aktivist” olarak gördüğünü belirten Ferrier, “Hedeflerime ulaşmak için barışçıl yollar bulmak istiyorum” dedi.

ABD Başkanı Trump’a zehirli mektup yollayan kişi gözaltına alındı

NE OLMUŞTU?

Eylül 2020’de eski Başkan Trump adına Beyaz Saray’a gönderilen ve içinde ölümcül zehirler arasında gösterilen “risin” maddesi bulunan bir mektup ele geçirilmişti.

FBI ve Başkanı korumakla görevli Gizli Servis soruşturma başlatmış ve teyit amaçlı yapılan iki test sonucunda da risin maddesi doğrulanmıştı. Mektup, Beyaz Saray’a ulaşmadan Washington’da bulunan bir postanedeki kontrol işleminde fark edilmişti.

Zehirli mektubu gönderen Kanadalı Pascale Ferrier, ABD’nin Kanada sınırındaki New York eyaletinin Buffalo kentindeki Peace Köprüsü’nde yakalanmıştı.

Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) belgelerine göre, Ferrier mektubunda “Senin için yeni bir isim buldum: Çirkin zalim palyaço” ifadelerini kullanmıştı. Ferrier daha önce 8 kez Teksas emniyet yetkililerine de benzer şekilde mektuplar gönderdiğini kabul etmişti.

Toz, duman veya asit şeklinde gönderilebilen risin maddesi, mide bulantısı, kusma ve mide ile bağırsakta iç kanamaya, karaciğer, dalak ile böbrek yetmezliğine ve dolaşım sisteminin çökmesine neden olarak ölüme sebebiyet veriyor.

Oldukça etkili bir zehir olan risinin hala panzehri yok.