Trafikte karekod zorunluğu!

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 2:09 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 2:09 pm

Trafiğe ilk kez tescil edilen ve yeniden tescil plakası basılan otomobillerde karekod ve tanım numarası bulundurulması zorunlu hale geldi.

İçişleri Bakanlığı, trafikteki araçların plakalarıyla ilgili yeni düzenlemelere gitti.

Alınan kararlara göre ilk kez tescili yapılan araçlarda ve yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod ve tanım numarası bulunmasın zorunlu oldu.

İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“-1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunması zorunludur!

– Eğer sahte veya APP plaka kullanıyorsanız, derhal bu plakaları çıkartarak, devletin belirlediği standartlara uygun plakaları kullanmaya geçmelisiniz. Çünkü, sahte ve APP plaka kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları mevcuttur.

-APP plaka kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 TL, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 TL para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir.

Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyumla sağlanır, lütfen TRAFİK KURALLARINA UYALIM. !”

MEB’den karekod zorunluluğu!

Trafiğe ilk kez tescil edilen ve yeniden tescil plakası basılan otomobillerde karekod ve tanım numarası bulundurulması zorunlu hale geldi.

Kaynak: TELE1