Tezcan Karakuş Candan Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 12:08 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 12:08 pm

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday olmak için görevinden istifa etti.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaklaşık 8 yıldır sürdürdüğü görevinden Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Çankaya Belediye Başkanı olmak için istifa etti.

Candan, yönetim kuruluna sunduğu istifa mektubunda şöyle dedi:

“Bugüne kadar bana verilen görevlerden, sorumluluklardan kaçmadım, kaçmam da. Yerel yönetimlerde sorumluluk alma iddiasını ortaya koymam gerektiğine dair pek çok yerden, meslektaşlarımdan, halktan gelen taleplerle bu yerel yönetim seçimlerinde gösterilen teveccüh bana verilen yeni bir görevdi. Bu görev meslek ortamımız adına, 1970’li yıllarda Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı’nın ardından toplumcu belediyeciliğin Ankara’da ki temsilcisi olan Vedat Dalokay’dan sonra yeni bir deneyim olma potansiyelini içeriyor. Bunu denemekten uzak durmak olmazdı. Bu nedenle onurla taşıdığım Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanlığı’ndan, Cumhuriyet’in 100.yılında Cumhuriyet’in kalesi Çankaya’ya, Çankaya Belediyesi’ne, ilk kadın ve ilk mimar belediye başkanı olmak için ayrılıyorum.”

Yeniden yargılanan Selçuk Mızraklı’ya hapis cezası

Kaynak: TELE1