Tarihin ve Vahşi Doğanın Derinlerine Yolculuk

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 3:46 pm

Dünya tarihinin en etkili isimlerinden biri olan Jül Sezar’ın hayatı ve Roma tarihi mercek altına alınırken, televizyon sunucusu Simon Reeve ile dünyanın el değmemiş harikalarına doğru yolculuk yapılıyor.

Dünya tarihinin en etkili isimlerden biri olan Jül Sezar’ın Roma’da yükselişi BBC Earth’te mercek altında inceleniyor. Sezar’ın iktidara gelişinin öyküsü ve Roma’da yüzyıllardır var olan demokratik rejimi nasıl tek başına değiştirdiği tarihçiler, askeri liderler ve siyasi yorumcular tarafından aktarılıyor. Bir adamı nihai güce ve bedel ödemeye iten koşullar, motivasyonlar ve psikolojik dramlar tüm detaylarıyla izleyicilerle paylaşılıyor. “Jül Sezar: Bir Diktatör Yaratmak” (Julius Caesar: The Making of a Dictator) 3 Şubat Cumartesi günü saat 23.00’te BBC Earth ekranlarında başlıyor.

Jül Sezar

Simon Reeve ile dünyanın el değmemiş harika doğasına doğru yola çıkın

İlginizi çekebilir: İlk Coronavirüs aşısını İtalya mı buldu ?

İngiliz yazar, gazeteci, maceraperest, belgesel yapımcısı ve televizyon sunucusu olan Simon Reeve, her gün daha da kalabalıklaşan dünyada henüz insan eli değmemiş vahşi yaşama adımını atıyor. Reeve, büyüleyici doğanın sırlarını çözmek ve onu en güzel haliyle deneyimleyebilmek için bilinmeyene doğru yola koyuluyor. Pasifik Okyanusu’nun muhteşem Mercan Üçgeni’nden Afrika’nın uçsuz bucaksız Kongo Yağmur Ormanları’na kadar dünyanın pek çok harikasını rotasına dahil eden Reeve, vahşi doğanın sınırlarında yaşayan insanlarla  tanışıyor.

Bu muhteşem doğa harikalarını gelecek nesillere koruyarak aktarmak için herkesin neler yapabileceğini anlatan “Simon Reeve ile El Değmemiş Doğa” (Wilderness with Simon Reeve) 24 Şubat Cumartesi günü saat 00.00’da BBC Earth ekranlarında dört bölümlük ilk sezonuyla başlıyor.

Huawei P70 Serisi Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı

Kaynak: TELE1