Taksicilerin yüzde 65 zam talebine İBB’den yanıt!

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 11:51 am - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 11:56 am

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun, taksimetre tarife ücretlerine yüzde 65 oranında zam talebinde bulunmasına İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, “Böyle bir gündem yok. Yüzde 65’i nasıl hesaplamışlar onu da bilmiyorum” dedi.

Bir önceki zam döneminde umduğu zam oranını alamayan taksiler yeni yılda taksi ücretlerine yüzde 65 zam gelmesini istiyor. Bu gelişme üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, TELE1’e konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun taksimetre ücretlerine yüzde 65’lik zam talebine dair açıklamalarda bulundu.

Taksiciler yeniden zam istedi!

“BÖYLE BİR GÜNDEM YOK”

Söz konusu zam talebinin İBB’nin uygun görmeyeceğini belirten Gökce, kendilerine resmi bir zam talebinin gelmediğini söyledi. FOX TV’de konuşan Gökce, taksi ücretlerine yönelik zammın Aralık veya Ocak ayı sonunda yapılacağını belirtti. Taksi ücretlerine ilişkin UKOME’nin 6 ayda bir toplandığına dikkat çeken Gökce, “Böyle bir gündem yok. Yüzde 65’i nasıl hesaplamışlar onu da bilmiyorum. UKOME’lerimiz 6 ayda bir zamla toplanıyor. Ocak UKOME’sinden önce bu rakamı zikretmek doğru değil. Ayrıca yüzde 65 uygun göreceğimiz bir zam değil” diye konuştu.

“Zam talebinin fiziki bir temeli yok” diye Buğra Gökce, “Biz zam oranları enflasyon artışı, asgari ücret artışı ve akaryakıt artışıyla belirliyoruz. Böyle bir zam gündemimizde yok. Bize ulaşmış resmi bir teklif de yok” ifadelerini kullandı.

Yol verme tartışması caddeyi ringe çevirdi! Taksici ile araç sürücüsü birbirine girdi