‘Tahıl Koridoru’ndan çekilen Rusya: Ukrayna limanına giden her gemi askeri sayılacak

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 7:02 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 7:02 pm

Rusya’dan yapılan açıklamayla, 20 Temmuz’dan itibaren Karadeniz’de Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin potansiyel askeri kargo taşıyıcıları olarak görüleceği ifade edilerek “Uluslararası sularda bulunan bazı bölgeler de seyrüsefer için geçici olarak tehlikeli olarak ilan edilmiştir” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, bu geceden itibaren Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin “potansiyel askeri yük taşıyıcısı” olarak değerlendirileceğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, tahıl anlaşmasının sona erdiği ve Karadeniz’deki insani koridorların azaltıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, Ukrayna limanlarına giden gemilere yönelik Rusya tarafından alınan kararın aktarıldığı açıklamada, “20 Temmuz 2023 saat 00.00’dan itibaren, Karadeniz’den Ukrayna limanlarına giden tüm gemiler potansiyel askeri yük taşıyıcısı olarak değerlendirilecek.” ifadesine yer verildi.

Zelenski Rusyasız Tahıl Koridoru talimatı verdi

Açıklamada, “Buna göre, bu tür gemilerin ülkeleri de Ukrayna ihtilafında Kiev rejimi tarafında yer almış kabul edilecek. Karadeniz’in kuzeybatısı ile güneydoğusunda uluslararası sularda bulunan bazı bölgeler de seyrüsefer için geçici olarak tehlikeli olarak ilan edilmiştir.” denildi.

Rusya, 18 Temmuz’da sona eren Tahıl Anlaşması’ndan da çekildiğini duyurmuştu.