Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Onur Alp Eker’in otopsi raporu çıktı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 2:31 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 2:32 pm

Ankara’da kaybolan ve şüpheli şekilde hayatını kaybeden tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker’in ölümüyle ilgili ön otopsi raporuna ulaşıldı. Eker’in ölü bulunduğu noktaya 150 metre uzaklıkta arı kovanları olduğu öğrenilirken vücudunda çok sayıda arı iğnesine rastlandı.

Ankara’da Kurban Bayramı’nın ilk günü kaçan kurbanlığını bulmak isterken kaybolan 19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker, güvenlik kameralarına yansıdığı görüntülere yakın bir bölgede ölü bulunmuştu.

Eker’in kaybolduğu bayramın birinci günü mahallede bulunan camiden kayıp anonsu yapıldığı ve mahalleden gönüllülerinde aramalara dahil olduğu öğrenildi. Eker’in cansız bedenine ilk olarak, arama faaliyetlerine gönüllü katılan 16 yaşındaki bir genç ulaştı.

Eker’in cansız bedenine etrafa yayılan kokuyu takip ederek ulaşan genç, daha sonra babasına haber verdi. Olay yerine jandarma, polis ve arama kurtarma ekiplerinin gelmesiyle yerde yüzüstü yatan cansız bedenin Onur Alp Eker’e ait olabileceği değerlendirildi. Teşhis için dede Zühtü Erdoğan Onur Alp Eker’in cansız bedeninin bulunduğu alana getirildi. Emniyet, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinden oluşturulan timlerin canla başla 3 gün boyunca gerçekleştirdiği aramalar sonucunda cansız bedenine ulaşılan Eker’in, cesedi, yapılan incelemelerin ardından ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre, Cumhuriyet Savcısı eşliğinde yapılan ön otopsi sonucunda Onur’un vücudunda delici, kesici, ateşli silahlı hiçbir yara izine rastlanılmadı. Yapılan tespitlerde, Eker’in öldüğü bölgenin yaklaşık 150 metre ilerisinde çardak ve arı kovanlarının bulunduğu belirlendi. Yapılan ön otopsisinde vücudunda çok sayıda arı iğnesi izine rastlandı.

Onur’un ölümünün arı sokmasından ya da beyin kanamasına bağlı olduğu öngörülüyor. Kesin ölüm sebebi Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporla netlik kazanacak.

Kaybolan Onur Alp Eker’in cansız bedeni bulundu

NE OLMUŞTU?

Pursaklar ilçesine bağlı Sirkeli Mahallesi’nde tıp fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Eker, önceki gün evlerinin bahçesinden kaçan kurbanlığın peşine düşmüştü. Bir süre sonra kendisinden haber alamayan Eker’in ailesi, çocuklarının bulunması için durumu polise bildirmişti.

Bunun üzerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri, Sirkeli Mahallesi’nde ve kırsal bölgede arama çalışması başlatmıştı.

KAYBOLMADAN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Kaybolan tıp fakültesi öğrencisinin bulunması için çevredeki yerleşim alanlarının kamera kayıtlarını inceleyen polis ve jandarma ekipleri, Eker’in kaybolmadan önce kaydedilen son görüntülerine ulaştı.

Görüntülerde Eker’in, Sirkeli mevkisindeki hobi bahçesinin yanından geçerek araziye doğru ilerlediği görülüyor.

ANNESİNDEN KONUM İSTEDİ

Anne Nilüfer Eker’in polis ekiplerine verdiği ilk beyanında, olay günü öğle saatlerinde oğlunun kendisini arayarak kaçan kurbanlığı yakalayamadığını söylediğini, bunun üzerine kendisinin de “Artık kurbanın peşini bırak, gitme.” diyerek geri dönmesini söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine “Yolu görüyorum ama konum atarsan iyi olur.” diyen Eker’e annesinin 13.19’da konum attığını, ancak ilerleyen saatlerde “Yolu bulabildin mi?” şeklindeki mesajının ise iletilmediği belirtildi.