Şüpheli ölüm! 17 yaşındaki kız çocuğunun cansız bedeni inşaatta bulundu

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 7:28 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 7:51 pm

Bursa’da Y.C.İ isimli 17 yaşındaki kız çocuğu, bir sitenin inşaatında ölü bulundu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açılan davaya müdahil oldu.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’ndeki Türkan Parkı’nın karşı tarafında bulunan ve 5 yıldır atıl vaziyette olduğu belirtilen bir sitenin inşaatında, hareketsiz yatan genç kızı gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis, 112 Acil Servis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, inşaatın zemininde hareketsiz yatan Y.C.İ’nin hayatını kaybettiğini belirledi.

Y.C.İ’nin cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan olayla ilgili yapılan açıklamada üç kişinin gözaltına alındığı, açılan davaya Bakanlık’ın müdahil olduğu ifade edildi.
Bakanlık’ın sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı basın yayın orgranlarında yer alan “17 Yaşındaki Kız Çocuğu İnşaatta Ölü Bulundu” başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur..
Haberlere konu olan Y.C.İ, Ekim 2021 tarihinden itibaren Bakanlığımıza ait bir kuruluşta koruma ve bakım altında tutulmuştur.

23 Ağustos 2023 tarihinde kuruluşumuzdan izinli olarak ayrılan Y.C.İ.., izin süresi bitiminde kuruluşa dönmemiş, bunun üzerine kuruluş görevlilerimiz ivedilikle kolluk kuvvetlerine kayıp bildiriminde bulunmuştur.

Gelen ihbar üzerine olay yerine intikal eden personelimiz vefat eden kişinin Y.C.İ. olduğunu doğrulamıştır. Olayla ilgili olduğu tespit edilen 3 kişi gözaltına alınmış, adli süreç devam etmektedir.
Bakanlık olarak suçluların en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak hukuki sürecin takipçisi olacağız.”

Fatih’te otelde Cezayirli kadının şüpheli ölümü, Tunuslu iş insanı gözaltında