Soylu’nun sağ kolu İsmail Çataklı istifa etti

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 1:27 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 1:29 pm

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun sağ kolu olarak bilinen yardımcısı İsmail Çataklı ikinci maaş aldığı Emlak Konut’taki görevinden istifa etti. Çataklı, Yerlikaya atamasından sonra bakan yardımcılığından da olmuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş’nin yönetiminde değişim devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde şirketin genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi Hakan Gedikli’nin emekliye ayrılarak görevini bırakmasının ardından yönetim kurulunda da değişiklik oldu.

Sözcü’den Özlem Güvenli’nin haberine göre Emlak Konut GYO A.Ş, Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirimde şirketin bağımsız yönetimi kurulu üyeleri İsmail Çataklı ve Burak Demiralp’in 11 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yönetimi kurulu üyeliği ve görev aldıkları tüm komitelerden istifa ettiklerini açıkladı.

Yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Çataklı, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde bakan yardımcısıydı. Soylu’nun sağ kolu olarak bilinen Çataklı, İçişleri Bakanlığı’na Ali Yerlikaya’nın getirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bakan yardımcılığı görevinden de alınmıştı.

Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis istendi

FETÖ BAĞLANTISI GÜNDEME GELMİŞTİ

Çataklı’nın adı geçtiğimiz yıl, kardeşi Osman Çataklı’nın iki farklı FETÖ listesinde yer aldığı iddiası ile gündeme gelmişti.

Çataklı daha önce de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’la yaşadığı polemikle gündem olmuştu.

Liderleri öldü, Menzil bölündü! İşte ses kaydı…