Soruşturma tamamlandı! Futbol dünyasındaki dolandırıcılıkta 11 kişiye ceza talebi

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 12:18 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 12:18 pm

Yüksek getirili özel fon vaadiyle futbol dünyasının ünlü isimlerinin dolandırıldığı olayla ilgili soruşturma tamamlandı. 55 milyon dolara yakın para buhar olurken, aralarında banka müdürünün de bulunduğu 11 kişiye ceza talep edildi.

Futbol dünyasında çoğu ünlü ismin uzun süre varlığını yöneten ve güven ilişkisi kuran özel bir bankanın müdürü Seçil Erzan’ın ‘yüksek getirili özel fon’ vaadiyle yaptığı dolandırıcılık gündeme damga vurmuştu.

Aralarında teknik direktör Fatih Terim ile Selçuk İnan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Mert Çetin, Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi isimlerin de bulunduğu kişilerin dolandırılması iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma neticesinde, banka Şube Müdürü Seçil Erzan (46), 10 Nisan’da önce gözaltına alındı, daha sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ederken, dosya ‘zimmet’ suçunun oluşup oluşmadığının tespit edilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) gönderildi.

İDDİANAME BAŞSAVCILIKÇA ONAYLANDI

BDDK tarafından hazırlanan 42 sayfalık raporun soruşturma dosyasına girmesiyle birlikte yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli banka şube müdürü Seçil Erzan’ın da arasında bulunduğu şüphelilerin ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından cezalandırılmaları istendi. İddianamenin Başsavcılığın onayının ardından mahkemeye gönderildiği öğrenildi.

11 ŞÜPHELİYE ‘BANKACILIK ZİMMETİ’ SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK

Öte yandan aralarında şüpheli Erzan, banka ve bankanın bazı yöneticilerinin de bulunduğu 11 şüpheli hakkında ‘bankacılık zimmeti’ suçundan takipsizlik kararı verildi. Soruşturma konusu eylemde yazılı başvuru şartının BDDK tarafından gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.

Denizbank futbol dünyasının dolandırıldığı skandalın kamera kayıtlarını sundu