Sony’den PlayStation kullanıcılarını üzen karar

Yayın tarihi: 2 Şubat 2023 Perşembe 1:37 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2023 Perşembe 1:37 pm

PlayStation’dan oyuncuları üzen bir haber geldi. Kullanıcıların, PS4 oyunlarını PS5’te oynamasına imkan sağlayan ‘PlayStation Plus’ koleksiyonunun kapatılmasına karar verildi. Oyunlara sahip olunabilecek son tarihler de belli oldu.

Sony, PlayStation kullanıcılarını üzecek bir karar aldı. Teknoloji devi, PS Plus sistemiyle birlikte kullanıma sunduğu PlayStation Plus Koleksiyonu’nu kapatma kararı aldı.

PlayStation 4’ün en sevilen 20 oyununu PS Plus aboneliğiyle birlikte ücretsiz oynamayı sağlıyordu. İçinde God of War, Fallout ve Uncharted 4 gibi başarılı yapımların bulunduğu bu koleksiyon, PS 5 sahibi olan fakat oynayacak oyun bulamayanlar için iyi bir seçenekti.

PlayStation 4 hala peynir ekmek gibi satmaya devam ediyor

Webtekno’nun aktardığı bilgiye göre, Sony, Ps Plus Koleksiyonunu mayıs ayında kapatacak. Fakat yine de koleksiyondaki oyunlara sahip olunabilecek.

Sony tarafından yapılan açıklamada ve PlayStation kullanıcılarına gönderilen e-postada PlayStation Plus Koleksiyonunun 9 Mayıs 2023 tarihinde erişimden kaldırılacağı ve bu tarihten sonra koleksiyonda yer alan oyunların kütüphaneye eklenemeyeceği kaydedildi. Ancak halihazırda koleksiyondaki oyunları PS5 kütüphanesine eklemiş ya da 9 Mayıs’a kadar ekleyecek kullanıcılar PS Plus abonelikleri devam ettiği sürece bu oyunlara istedikleri zaman erişebilecek.

Sony’den Türkiye için küçülme kararı! Playstationlar ne olacak?

PlayStation Plus Koleksiyonundaki oyunlar:

Batman: Arkham Knight

Battlefield 1

Bloodborne

Call of Duty: Black Ops III

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Days Gone

Detroit: Become Human

Fallout 4

Final Fantasy XV Royal Edition

God of War

Infamous Second Son

Monster Hunter World

Mortal Kombat X

Ratchet & Clank

Persona 5

The Last Guardian

The Last of Us Remastered

Resident Evil 7: Biohazard

Uncharted 4: A Thief’s End

Until Dawn

PS Plus Koleksiyonu sona erdikten sonra yukarıda gördüğünüz oyunları kütüphanesine eklemeyen PS5 kullanıcılarıysa tüm bu oyunları oynamak için yüzlerce TL para ödemek zorunda kalacak.