Siyasi partiler için bayramlaşma günü

Yayın tarihi: 22 Nisan 2023 Cumartesi 4:01 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2023 Cumartesi 4:02 pm

Ankara’da siyasi partiler birbirlerine bayramlaşma ziyaretinde bulundu. AKP 10, CHP ise 18 parti ile bayramlaştı. MHP’nin Cumhur İttifakı ortağı HÜDA-PAR ile bayramlaşmaması ise dikkat çekti.

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü partilerin bayram ziyaretleri devam ediyor. AKP 10 siyasi partiyle bayramlaşarak ziyaretlerini sona erdirirken 18 siyasi partiyle bayramlaşan CHP tüm siyasi partileri ziyaret etmiş oldu.

MHP’de ise sadece 5 siyasi parti ile bayramlaştı.

AKP; HDP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile bayramlaşmazken MHP’nin HDP ve İYİ Parti’nin yanı sıra HÜDA-PAR ile bayramlaşmaması dikkat çekti.

CHP; AKP, DSP, VATAN PARTİSİ, HDP VE YEŞİL SOL PARTİ, İYİ PARTİ’Yİ AĞIRLADI

CHP heyeti, siyasi partiler arasındaki bayramlaşmalar kapsamında, AKP, Demokratik Sol Parti (DSP), Vatan Partisi, HDP ve Yeşil Sol Parti ile İYİ Parti heyetlerini CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı bu bayramın buruk geçtiğini belirterek, “Acımız büyük. Eksiğiz bu bayramda. Umarım alınan tedbirlerle bundan sonra böyle acıları hiçbir zaman yaşamayız. Huzurlu, barış içinde, hiç kimseyi ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan, sevgiyle nice güzel bayramlar olsun diliyorum” dedi.

AKP’YE 10 PARTİDEN ZİYARET

Partiler arası bayramlaşma programı kapsamında CHP, MHP, HÜDA PAR, BBP, DSP, DP, İYİ Parti, Vatan Partisi, Anavatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi heyetleri AKP Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu.

HDP, GELECEK PARTİSİ VE CHP İLE BAYRAMLAŞTI

HDP ve Yeşil Sol Parti heyeti, siyasi partiler arasındaki bayramlaşmalar kapsamında HDP Genel Merkezi’nde Gelecek Partisi ve CHP heyetlerini ağırladı.

MHP’Yİ ZİYARET EDEN PARTİ SAYISI BEŞ

MHP’yi ziyaret eden partiler ise DSP, AK Parti, BBP, Yeniden Refah Partisi ve CHP oldu. MHP’deki partiler arası bayramlaşmaya Genel Başkan Yardımcısı Karakaya ile Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Necmi Yıldırım ve İsmet Ağaç ev sahipliği yaptı.