Sınıf eğitimi ve iktisat kadrosuna girmek için ‘din eğitimi’ şartı

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı 10:42 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı 10:53 am

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, sınıf eğitimi ve iktisat kadrosuna alınacak akademisyenler için, “Doktorasını din eğitimi alanında yapmış olmak” şartı aradı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin dün Resmi Gazete’de yayımlanan akademisyen alım ilanlarında üniversitenin Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı için alınacak öğretim üyesi için “Doktorasını din eğitimi alanında yapmış olmak” şartı arandı. İktisat bölümü için alınacak doçent için “İslam iktisadı alanında çalışmalar yapmış olmak” şartı arandı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Eğitim-İş Başkanı Kadem Özbay, laik eğitim ile özerk ve bağımsız üniversitelerin önemine dikkat çekti.

Özbay, “Üniversiteler tepeden inme getirilen yönetimlerin, gerici kadrolaşmanın, faşizan baskıların eliyle her geçen gün daha niteliksiz ve uluslararası saygınlığı daha da az bir hale getiriliyor. Kindar ve dindar bir nesli yetiştirme konusunda vites artırılmış durumda ve artık akademideki her koltuk ilgili ilgisiz biçimde dinselleştiriliyor, tarikatları memnun edecek şekilde paylaştırılıyor” dedi.

ABD’de üniversite kampüsünde silahlı saldırı! Öğretim görevlisi hayatını kaybetti