Şimdiye dek ürettiği en büyük ekranlı tablet

Yayın tarihi: 28 Ocak 2024 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 8:17 pm

MatePad Pro 13.2 adından da anlaşılacağı gibi 13.2 inç değerdeki devasa ekranı ile kendisini farklılaştırıyor. Bu ekran yalnızca büyük değil, aynı zamanda kaliteli görüntüleme de yapabiliyor. 

2880 x 1920 çözünürlük sunan 13.2 inç değerdeki ekran, maksimum olarak 1000 nit parlaklık seviyesini de sağlayabiliyor. Bunun anlamı, ürünü yalnızca ev ve ofiste değil, park ve cafe gibi dış mekân deneyimlerinde de keyifle kullanabilecek olmanız.

Tabletimizde TÜV Rheinland Göz Konforu 3.0 teknolojisi de var. Haliyle bu ürünü ister gündelik yaşantınızda, isterseniz de profesyonel yaşantınızda kullanabilirsiniz. Uzun süreli deneyimlerde gözlerinizin rahatsız olmaması önemli. Tablet, bu noktada da görevini iyi yapıyor.

Ürünümüz sadece 5.5mm kalınlıkta ve 580 gram ağırlıkta. Rakip amiral gemisi tabletlerle kıyaslandığında, zaten daha büyük ekran boyutu var. Artı olarak rakiplere kıyasla hem daha ince hem de daha hafif! Bu gerçekten çok önemli bir mühendislik başarısı! Cihazın hem kullanımı hem de taşınabilirliği tarafında ciddi katkılar sağlıyor.

Zaten cihazın çok şık bir tasarımı var. Huawei, bu ürününde cam elyaf arka kapak malzemesinden yararlanıyor. Dolayısıyla arka yüzey pürüzsüz ve köşelerden yumuşatılmış hatlar var. Ekran çerçeve oranı %94, ki bu da şimdiye dek elde edilmiş en yüksek oran.

Altılı hoparlör sistemi, fiziksel tuşları ve Type-C bağlantı noktasıyla başarılı bir tasarım var. Tabii arka taraftaki dual kamera sistemi dışarıya doğru biraz çıkıntılı tasarlandığı için ürünü sert bir yüzeye konumlandırırken dikkatli olmanızda yarar var. Zarar görmesini istemezsiniz, değil mi?

MatePad Pro

Güçlü işlemci , klavye ve kalem

Huawei MatePad Pro 13.2, gücünü Kirin 9000W’dan alıyor. Bu güncel ve güçlü bir işlemci. Ek olarak 12GB RAM ve 512GB dahili depolama faktörleri var.

Ürün, oyun deneyimleri tarafında da iddialı. Bu üründe Angry Birds gibi fizik tabanlı platform oyunlarını keyifle oynayabilirsiniz.

Huawei Matepad Pro 13.2, gelişmiş bir fiziksel klavye ve 3. nesil Huawei kalemle de kullanılabiliyor.

İlginizi çekebilir: MatePad Air : HUAWEI yeni tablet serisini piyasaya sundu

Klavye yardımıyla notlar alabilir, dosyalarınızı düzenleyebilir, gelen e-mail’lere hızlıca cevaplar yazabilirsiniz. Tabii hesap kitap işleri tarafında da bazen dokunmatik ekran yerine fiziksel klavyenin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

  1. nesil Huawei kalem ise, çizim tutkunları için adeta mürekkebi bitmez bir kalem diyebiliriz. Bu kez uyguladığınız baskıyı daha iyi algılayarak çizgileri ona göre belirliyor. Tutuş hissi zaten rahat ve ucu da bir kalemle çizim yapıyormuşsunuz hissini verebiliyor. Oldukça hafif ve manyetik yapıda. Çizime ara verdiğiniz kısa molalarda, tabletin üzerine konumlandırarak şarj edebilirsiniz.

MatePad Pro

Gelelim kameralara

Cihazın ön tarafında 16MP kamera var. Arka tarafta ise ikili kamera sistemini görüyoruz. Yani 13MP kamera ve 8MP değerde 112 derecelik geniş açılı görüntüye imkân sunan yardımcı kamera. 1080p 60FPS ya da 4K 30FPS değerde videolar çekebiliyorsunuz. Bu kameralar, günümüz dünyasını göz önüne aldığımızda, özellikle iş ve okul süreçleri için önemli. Uzaktan eğitim alıyor ya da freelance olarak çalışıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda, kısa aralıklarla görüntülü online toplantılar da yapılır. Eh, Matepad ile sorun yaşamanız zor.

Az evvel ürünün güçlü bir hoparlör sistemi olduğunu söylemiştim. İyi bir mikrofon sistemi ve kaliteli kameralarını da işin işine kattığımızda, hem siz hem de paylaşmak istediğiniz diğer detaylar gayet net detaylarla karşı tarafa ulaşabiliyor.

MatePad Pro

Kablosuz bağlantılar, pil ve hızlı şarj

Ürünümüzde 10,100 mAh pil var ve tek şarj ile gün boyunca gerçekleştireceğiniz yoğun deneyimlerde size yardımcı oluyor. Ek olarak beraberinde gelen hızlı şarj adaptörü yardımıyla da dakikalar içinde ciddi pil artışları elde ediyorsunuz.

Ürünün yanında 88w hızlı şarj destekli adaptör geliyor ve ufak boyutları sayesinde yanınızda taşıyabilir, isterseniz akıllı telefon ve uyumlu diğer cihazlarınızı da şarj edebilirsiniz.

Bu adaptörün hoşuma giden bir özelliği ise, üzerinde hem USB Type-A hem de Type-C girişi barındırıyor olması. Evet, iki tane giriş var ve bunu ilk kez bu modelde gördüğümü söylemeliyim. Huawei, bu tip dokunuşlarla gerçekten akılda kalıcı olmayı beceriyor.

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme

Kaynak: TELE1