Serbest bırakılan İsrailli futbolcu Jehezkel hakkında sınır dışı kararı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 10:25 am - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 1:11 pm

Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını destekleyici bileğindeki yazıyı kameralara gösteren ve sonrasında gözaltına alınıp serbest bırakılan İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in sınır dışı edilmesine karar verildi.

Süper Lig’in 20’nci haftasında oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında ev sahibi ekibin İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in attığı golden sonra yaşadığı sevinç sebebiyle önce kadro dışı bırakıldı sonrasında gözaltına alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Sagiv Jehezkel, attığı golden sonra el bileğindeki Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonuna dikkat çektiği yazıyı kameralara gösterdi. Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Antalyaspor yönetimi de futbolcunun kadrodan çıkarıldığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da İsrail katliamını savunan futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

“SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUM”

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sagiv Jehezkel’i gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi. Jehezkel’in ifadesinde, “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze’de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı” dediği öğrenildi.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İsrailli futbolcu, adliyedeki işlemlerin ardırdan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÖZEL UÇAKLA ÜLKESİNE DÖNÜYOR

Öte yandan Antalyaspor Basın Sözcüsü Alkan Evren, istenmeyen bir durumun yaşandığını belirterek, Jehezkel’in savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığını ve Jehezkel’in bugün özel uçakla ülkesine gideceği söyledi. Evren, Antalyaspor’un sözleşmeyi fesihle ilgili hukuki işlemleri sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

SINIR DIŞI KARARI

Serbest bırakılan Jehezkel, hakkında sınır dışı edilmesi kararı verildi.

Antalyaspor’un İsrailli futbolcuları maça çıkmama kararı aldı

Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu gözaltına alındı

Kaynak: TELE1