Selçuk Kozağaçlı için beraat kararı

Yayın tarihi: 26 Eylül 2023 Salı 3:43 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2023 Salı 5:36 pm

‘Mahalle’ filminin senaryosu nedeniyle yargılanan Avukat Selçuk Kozağaçlı delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

Yaklaşık altı yıldır tutuklu olan avukat Selçuk Kozağaçlı’nın ünlü oyuncuların da kadrosunda olduğu kentsel dönüşümü konu edinen ‘Mahalle’ filminin senaryosunu yazdığı gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Kozağaçlı’nın “örgüt propagandası” iddiasıyla yargılandığı dava, Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. MLSA’in aktardığına göre esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın suçu işlediğine yeterli delil olmadığı için delil yetersizliğinden beraat kararı verilmesini talep etti.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanan Selçuk Kozağaçlı, ceza yargılaması yürütmek için dosyada yeterli delil bulunmadığını, bu yönden, savcının görüşüne katıldığını söyledi.

Davaya konu olan filmin gösterilemediği için ispatlanamadığını, kendisinin senaryosunu yazdığına dair de bir kanıt olmadığını söyleyen Kozağaçlı, aksi durumda dahi dava açılmaması gerektiğini belirtti.

Kozağaçlı savunmasında şunları söyledi: “Uyuşturucu sorunu, kentsel dönüşüm Yeşilçam’dan bu yana 50 yıldır gündemde, bunlar yokmuş gibi davranamayız. Dosyadaki fiziki delili Emniyet Genel Müdürlüğü dahi üstlenemiyor. Görüntünün kim tarafından elde edilerek dosyaya konduğu belirsiz, emniyet ‘Biz bilmiyoruz diyor. Savcılık, bu görüntünün nereden bulunarak dosyaya eklendiğini açıklamalıydı.”

Kendisinin yazdığı iddia edilen senaryonun da dosyaya bir türlü eklenmediğini söyleyen Kozağaçlı, beraatini talep etti. Savunma avukatları da savcının görüşüne katılarak, beraat talep etti. Mahkeme, Selçuk Kozağaçlı’nın delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Ancak Kozağaçlı, yargılandığı ana davada hala tutuklu bulunduğu için cezaevinde kalmaya devam edecek.

Selçuk Kozağaçlı’nın yargılandığı davada tahliye çıkmadı