Şampiyon olduklarını sanıp sahaya inen taraftarı son dakika golü yıktı

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 11:14 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 11:21 am

Almanya’da diğer maçı beklemeden şampiyon olduğunu sanıp sahaya inen ikinci lig ekibi Hamburg’un taraftarları son dakika golüyle yıkıldı.

Almanya Bundesliga 2’nin son haftasına Hamburg taraftarları damga vurdu.

Ligde ikincilik mücadelesi veren Hamburg deplasmanda Sandhausen’i 1-0 mağlup etti.

Hamburg taraftarları galibiyet sonrası şampiyonluk kutlaması için sahaya indi ancak bu sırada ikincilik mücadelesi veren Heidenheim’ın maçı da devam ediyordu.

2-1’de geride olan Heidenheim maçı 90+3’te 2-2’ye; 90+9’da 3-2’ye getirdi. Alman ekibi sonuçla Bundesliga’ya yükselen ekip oldu.

Sonuç sahaya Hamburg taraftarlarını ise üzdü.

Icardi için İspanyol devi devreye giriyor

SÜPER LİGDE DE YAŞANMIŞTI

Benzer bir Süper Lig’de şampiyonluk yarışının son haftaya taşındığı 2009-2010 sezonunda, hatalı anons skandalı yaşanmıştı.

2009-2010 sezonunda Bursaspor ve Fenerbahçe arasında kıran kırana bir şampiyonluk yarışı yaşadı. Şükrü Saraçoğlu Stadında 1-1 giden mücadelede, maçın son dakikaları oynanırken Bursa’dan gol haberi olduğu, Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 bittiği anons edildi. Fenerbahçe bu sonuçla şampiyon olduğu şeklinde statta yapılan anons lig tarihinde skandala neden oldu.

Yapılan anons üzerine sahadaki Fenerbahçeli futbolcular ve taraftarlar arasında sevinç gösterisi yaşandı.

Gerçek sonradan anlaşıldı. Bursaspor tarihinde ilk kez şampiyon olurken, Fenerbahçe cephesi lig tarihindeki en ilginç ve dramatik olaylardan bir tanesini yaşadı.

Feyenoord’da forma giyen Orkun Kökçü: Sonraki adımı atmak istiyorum