Şahan Gökbakar’dan TELE1’e verilen cezaya tepki! “Medya rezilliklerini görmüyorlar”

Yayın tarihi: 23 Şubat 2023 Perşembe 5:33 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2023 Perşembe 5:33 pm

Oyuncu Şahan Gökbakar RTÜK’ün TELE1 verdiği ekran karartma cezası ile BTK’nin Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirmesine tepki gösterdi. Gökbakar, “RTÜK, medya rezilliklerini görmeyip, iktidarı eleştiren hangi kanal varsa yazıyor cezayı. Nasıl, güzel mi bu düzen? Keyifler yerinde mi?” dedi.

Oyuncu Şahan Gökbakar, iktidarın sansür aygıtı Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) TELE1’e verdiği hukuksuz cezalara ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Gökbakar, RTÜK’ün ‘medya rezilliklerini’ görmediğini ancak iktidarı eleştiren televizyon kanallarına ceza yağdırdığını ifade etti.

Gökbakar ayrıca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 21 Şubat’ta Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirme kararına da tepki gösterdi. Gökbakar, “Mahkemeye verirsiniz! Kapatmak nedir? Ayrıca, bunları bazı yanlı televizyonlar ve gazeteler de yapıyor. Daha kapatılanını görmedim, siz gördünüz mü?” dedi.

TELE1’e verilen ceza dünya basınında…

“RTÜK MEDYA REZİLLİKLERİNİ GÖRMÜYOR”

Gökbakar, “RTÜK, medya rezilliklerini görmeyip, iktidarı eleştiren hangi kanal varsa yazıyor cezayı. Nasıl, güzel mi bu düzen? Keyifler yerinde mi?” diye konuştu.

Gökbakar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“BTK denen kurum kafasına göre, açıklama yapmadan internet sitesi kapatıyor. İstediği zaman sebep belirtmeden Twitter ve Tiktok erişimini durduruyor. RTÜK, medya rezilliklerini görmeyip, iktidarı eleştiren hangi kanal varsa yazıyor cezayı. Nasıl, güzel mi bu düzen? Keyifler yerinde mi?

Sosyal medyada ve internette, size, değerlerinize, yaptığınız işe falan hakaret ve iftira atabilirler. Yalan yazıp lekelemeye çalışabilirler. Mahkemeye verirsiniz! Kapatmak nedir? Ayrıca, bunları bazı yanlı televizyonlar ve gazeteler de yapıyor. Daha kapatılanını görmedim, siz gördünüz mü?”

NE OLMUŞTU?

İktidarın sansür aygıtı gibi çalışan RTÜK, TELE1’e TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in Enver Aysever’in programında kullandığı ifadeler nedeniyle 3 günlük ekran karartma cezası verdi. Hukuksuz cezaya tepki yağarken, TELE1’e yönelik dayanışma mesajları çığ gibi büyüdü.

Basın sendikalarından TELE1’in karatılmasına tepki!

Öte yandan RTÜK, TELE1’e ve Halk TV’ye yüzde 5 para cezası ile 5 kez program durdurma cezası, Halk TV ve Fox TV’ye yüzde 3’er para cezası verdi. TELE1’e verilen cezaya gerekçe olarak 18 Dakika programında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın “Sağ iktidarın imar afları felakete yol açtı” ifadesi gösterildi.

TELE1 bugün karanlık ve sessiz

Cafer Mahiroğlu’ndan TELE1’e destek! “Halk TV ekranı TELE1’in ekranıdır”