‘Cinsel saldırı’ iddialarıyla sarsılan Rammstein’ın solistine soruşturma!

Yayın tarihi: 15 Haziran 2023 Perşembe 3:47 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 3:50 pm

Dünyaca ünlü metal müzik grubu Rammstein grubunun solisti Till Lindemann hakkında cinsel saldırı soruşturması başlatıldı.

Alman metal müzik grubu Rammstein’ın solisti Till Lindemann hakkında Berlin Savcılığı tarafından ‘cinsel taciz’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. 60 yaşındaki Lindemann birden fazla kişiye cinsel tacizde bulunmak iddiasıyla suçlanıyor.

Lindemann’ın avukatları, yaptıkları açıklamada, iddiaları “gerçek dışı” olarak nitelendirerek, suçlamaları kabul etmedi.

Dünyaca ünlü grup, 1993 yılında kurulan Alman metal müzik grubu, hem Almanya hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde, parçalarıyla birçok kez müzik listelerinin üst sıralarında yer aldı.

“SESİMİZ DUYULDUĞU İÇİN MUTLUYUM”

Öte yandan Lindemann’a karşı iddialarda bulunan ve grupla ilgili ‘MeToo’ tartışmasını başlatan ilk kadın olan Kuzey İrlandalı Shelby Lynn, “Sesimiz nihayet duyulduğu ve ciddiye alındığı için çok mutluyum” dedi. 24 yaşındaki Lynn, Rammstein konserlerine giden kadınların Lindeman’la ‘cinsel ilişkiye girmeleri için seçildiği’ bir sistemden söz etmişti.

Geçtiğimiz ay Vilnius’ta düzenlenen bir konsere giden Lynn, kendisini “Lindemann’ın turnelerdeki casting direktörü” olarak tanıtan Alena Makeeva isimli bir kadınla sosyal medya üzerinden tanıştığını söylemişti. Kadın, konsere verilen arada sahnenin altındaki bir soyunma odasına götürüldüğünü ve burada Lindemann’la buluştuğunu aktardı. Lynn, kendisiyle cinsel ilişkiye girmeyi reddedince Lindemann’ın ‘sinirlendiğini’ dile getirmişti.

Lynn, konserden önceki partide iki içki içtiğini ve daha sonra hafızasında boşluklar oluştuğunu, istemsizce garip hareketler yapmaya başladığını söylemiş, bu yüzden içkisine ilaç atıldığını düşündüğünü aktarmıştı.

Rammstein taciz iddialarıyla gündemde! “Hayranlarını sahne arkasına götürüyor”