PSG teknik direktörü Christophe Galtier’e ırkçılıktan gözaltı!

Yayın tarihi: 30 Haziran 2023 Cuma 1:24 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 1:24 pm

Paris Saint Germain (PSG)’in teknik direktörü Christophe Galtier ve oğlu John Valovic-Galtier, “Irk veya din mensubiyeti iddiasına dayalı ayrımcılık” şüphesiyle Fransız polisi tarafından gözaltına alındı.

Paris Saint Germain (PSG) ile sözleşmesi devam eden teknik direktör Christophe Galtier ve oğlu John Valovic-Galtier ırkçılık suçlamasıyla gözaltına alındı. 56 yaşındaki Fransız teknik adam, soruşturmayı yürüten müfettişler tarafından çağrıldı.

Savcı, oğlu John Valovic-Galtier’nin de polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Galtier ve oğlunu Türkiye saati ile 10.45’ten beri ifadesinin alındığı öğrenilirken, soruşturmanın “Irk veya din mensubiyeti iddiasına dayalı ayrımcılık” şüphesiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

PSG’nin kalecisi attan düştü, durumu ciddi

NE OLMUŞTU?

Teknik direktör Galtier’in, Fransa’nın Nice takımını çalıştırdığı 2021-2022 sezonunda ırkçı ve İslamofobik açıklamalarda bulunduğu iddia edilmişti. Nice’in eski futbol direktörü Julien Fournier, yönetime gönderdiği bir e-postada, Galtier’i ırkçı sözler söylemekle suçlamıştı.