Panasonic Toughbook FZ 40 : dayanıklığı ile fark yaratıyor

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 12:55 pm

 Panasonic, yıllardır profesyonellere yönelik dayanıklı çözümler üretiyor. Hem akıllı tablet hem de laptop PC’ler tarafında eşine az rastlanır dayanıklılığa sahip örnekler mevcut. Panasonic Toughbook FZ 40 işte bu örneklerden biri.

Panasonic Toughbook FZ 40 inceleme. “İş dünyası” denildiğinde, akıllara yalnızca ofis ortamları gelmemeli. Açık mekânlar, şantiyeler, tozun toprağın bir arada olduğu, hatta zaman zaman soğuk hava faktörünün de işe dahil olduğu ortamları düşünebiliriz. Sağlık sektöründe, güvenlik alanında tercih edilebilir. Evet, aklınıza zorlu arazi koşullarında operasyonlar yürüten polisler ve askerler de gelebilir. İşte Panasonic’in Toughbook ailesi, bu tip zorlu çalışma şartları da göz önünde bulundurularak hazırlanan bir aile.

Güzel bir detay ise, bu ürün ailesinden bir üye seçerken; işlemci, depolama kapasitesi ve ekstra detaylar üzerine seçimler yaparak size özel avantajlara erişebiliyorsunuz. Modüler yapıda bir ürün olduğu için, istediğiniz an SSD diski, pili ve diğer pek çok detayı çıkarıp takabiliyorsunuz.

Panasonic Toughbook FZ 40

Askeri standartlara sahip dizüstü

Panasonic Toughbook FZ 40, dışarıdan bakıldığında bir çantayı andırıyor diyebiliriz, ama dışı zırhla kaplı bir bond çantası gibi adeta. Ürün, MIL-STD-810H ve MIL-STD-461G2 dayanıklılık sertifikalarına sahip.

Cihaz, kısa mesafeden düşmelere karşı dayanıklı. Ek olarak titreşim, yağmur, toz, yoğun güneş faktörü, nem, soğuk hava gibi faktörlere karşı da dayanıklı. Onu isterseniz engebeli arazilerde de yanınızda taşıyabilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu ürünü deneyimlemek için bir masaya ihtiyacınız yok. İsterseniz toprak bir zemine, isterseniz bir kayanın üzerine konumlandırarak da kullanabilirsiniz.

Zaten ürünün bağlantı noktalarına göz attığınızda, darbelere ve dış etkenlere karşı gayet korunaklı olması için kapakları olduğunu fark ediyorsunuz.

Panasonic Toughbook FZ 40, bağlanılabilirlik ve ek seçenekler tarafında çok zengin detaylar sunuyor. Ürünümüzün sim kart desteği, dolayısıyla 4G LTE bağlantı desteği dahi mevcut.
Pek çok kullanıcı için Thunderbolt 4, HDMI 4K çıkışı, Intel Wi-Fi 6, Bluetooth v5.1 ve kart okuyucular gibi unsurlar önemlidir. Bunlar ve dahası, Panasonic Toughbook FZ 40’ta mevcut.

Ürünümüz FHD çözünürlüklü bir kameraya sahip. Bu kamera sayesinde yüz tanıma sistemini aktifleştirebilir ve cihaz güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Kameranın tatmin edici düzeyde görüntüleme kalitesi var ve online toplantılarınızda fazlasıyla işinize yarayacağını düşünüyoruz.
Öte yandan bu kameranın fiziksel kızağı da mevcut. Böylece kullanmadığınız esnalarda, bu kızağı kapatarak “Acaba biri beni izliyor mudur?” endişesinin de önüne geçebilirsiniz.

Panasonic Toughbook FZ 40

Klavye ve tuş takımı

Ürünümüzün kullanımı keyifli bir klavyesi var. Tuş boyutları ve tuşlar arasındaki boşluklar genellikle yeterli düzeyde. Alttan aydınlatma sistemi, loş ortamlarda da kolaylıkla kullanımlar gerçekleştirebilmeniz için önemli.

Touchpad tarafına geldiğimizde ise, dokunmatik yüzey ve tuşların ayrı ayrı tasarlandığını görüyoruz.

İlginizi çekebilir: Bitcoin yeni güne 26.000$ seviyelerinden başladı

Ek olarak, sap kısmında bir de kaleme yer veriliyor. Böylece, ekranda kalemi de kullanabilirsiniz.

Panasonic Toughbook FZ 40, 14 inç büyüklüğünde FHD çözünürlüklü bir ekrana sahip ve bu ekran, dokunmatik özellikli bir ekran. Yani çoğu kez bir mouse’a ihtiyaç duymadan, klavye ve dokunmatik ekran faktörüyle hareket edebilirsiniz.

Ekranın güzel bir özelliği de güneş altında çalışıyor olsanız dahi net görüntüleme yapabiliyor olması.

Performans

Ürünümüz gücünü Intel’in Core i5 işlemcisinden alıyor. Buna 16GB RAM ve 512GB SSD depolama eşlik ediyor. Ekran kartı tarafında da ‎Intel Iris Xe Graphics çözümü var. Böylelikle internet gezintileri, ofis uygulamaları, online toplantılar gibi işlemleri performans kaybı olmadan gerçekleştirebiliyorsunuz.

Gelelim pil tarafına. Ürün, tek şarj ile yaklaşık 7 saatlik deneyim sunuyor. Tabii burada, kullanım profilinizin önemi büyük. Biz kendi kullanım profilimizi şu an ekranda sizlerle paylaşıyoruz.

Öte yandan, ürünün beraberinde bir pil daha geliyor ve bunu ihtiyacınız olduğunda kolaylıkla PC’ye takabiliyorsunuz.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız