Özkiraz: Muhittin Böcek’in adaylığı Antalya’yı AKP yönetsin demek

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 3:41 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 3:54 pm

CHP MYK ve PM sonrası bazı büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanıp, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adının açıklanmaması kamuoyunda merak konusu oldu. Konuya ilişkin TELE1’de açıklamalarda bulunan eski Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, “Muhittin Böcek’in adaylığı risk falan değil Antalya’yı alsın AKP yönetsin demek” ifadelerini kullandı.

TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan eski Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Muhittin Böcek hakkında önemli analizler paylaştı.

CHP’nin Antalya’da Muhittin Böcek’i yeniden aday gösterme ihtimalini değerlendiren Kemal Özkiraz, “Muhittin Böcek adaylığında ısrar edilirse ve TİP ile DEM Parti bir aday çıkartırsa Antalya’da CHP üçüncü parti konumuna kadar düşecek” dedi.

Özkiraz’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“CHP Genel Merkezi’nde kiminle görüşsek Muhittin Böcek’in anketlerde birinci olamadığını, seçimi kazanamadığını söylediler bizlere bir ay boyunca. Muhittin Böcek’in anketlerde birinci çıkmadığını CHP Genel Merkezi teyit ediyor. Muhittin Böcek anketlerde çıkmıyorsa sizin orada seçimi kazanmanız için AKP ve MHP toplamını geçmeniz lazım bir şekilde. Ama son seçimde AKP ve MHP toplamı CHP’nin 120 bin kadar üzerinde ve TİP ile DEM Parti’nin toplam 162 bin oyu var orada son seçimde. Muhittin Böcek adaylığında ısrar edilirse ve TİP ile DEM Parti bir aday çıkartırsa Antalya’da CHP üçüncü parti konumuna kadar düşecek. Millet İttifakı kalmadığına göre CHP tek başına Cumhur İttifakı’nı geçmez zorunda. CHP ile Cumhur İttifakı’nın arasında zaten 100 binin üzerinde bir oy farkı var. Üstüne bir de İYİ Parti aday çıkartacak.”

 

 

 

Kaynak: TELE1